Solaris va livra autobuze hibrid în Szczecin

Solaris va livra autobuze hibrid în Szczecin

Reprezentanții Solaris Bus & Coach S.A. au semnat un contract cu autoritățile orașului Szczecin pentru furnizarea a 16 autobuze Solaris Urbino cu unitate hibridă în serie. Szczecin a comandat 8 vehicule articulate și 8 vehicule de 12 metri. Acesta este cel de-al doilea cel mai mare contract polonez pentru autobuze hibride produse în Bolechowo anul acesta, imediat după comanda pentru Pabianice.

Unitatea ecologică permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și a emisiilor de poluanți în atmosferă. Acest lucru este posibil printr-un motor electric alimentat de la o unitate de stocare a energiei. Acest dispozitiv, la rândul său, este încărcat prin intermediul unui generator care utilizează un motor diesel cu o capacitate de doar 4,5 litri, pentru un vehicul de 12 metri. Contractul a fost semnat în interiorul unuia dintre autobuzele Solaris livrate anterior, în prezența primarului din Szczecin, Piotr Krzystek.O funcție de emisii zero este disponibilă în noul hibrid Solaris Urbino, care face ca vehiculul să fie similar cu o unitate electrică. Datorită instalării sistemului Stop-and-Go, motorul diesel se oprește complet în timpul opririlor în stațiile de autobuz și la deschiderea ușilor, dar pornește din nou imediat după ce supercapacitatoarele au rămas fără energie. Un dispozitiv GPS a fost instalat și în vehicul, inclusiv software-ul corespunzător care permite activarea funcției Arrive-and-Go. Această opțiune permite oprirea motorului diesel când autobuzul se apropie de o stație de autobuz. Diferite teste au arătat că, datorită acestei caracteristici ecologice, autobuzul poate economisi până la 20% din combustibilul necesar vehiculelor similare cu un motor convențional. Mai mult decât atât, motorul este atât de eficient încât nivelul zgomotului poate fi redus semnificativ, ceea ce este util în special în centrele orașelor supraaglomerate.

În ultimele săptămâni producătorul polonez a livrat sau a semnat contracte pentru 127 autobuze hibride în Polonia. La sfârșitul 2017, Kielce și Tomaszów Mazowiecki au primit câte 25 de vehicule cu emisii scăzute. Noile comenzi au fost plasate de Ceowowice-Dziedzice, Legnica, Luboń, Oświęcim, Pabianice, Piła, Płock, Pobiedziska, Świnoujście și acum Szczecin.

Foto&info: Solaris

1.031 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *