Solaris livrează 30 de autobuze electrice dintr-un total de 250 în Veneția
Mobilitate

Solaris livrează 30 de autobuze electrice dintr-un total de 250 în Veneția

Compania Solaris Bus & Coach a câștigat un contract pentru autobuzele electrice Solaris Urbino 12 în Italia. În urma acordului semnat recent cu ATM Milan, în conformitate cu care vor fi livrate până la 250 de vehicule de acest tip la Milano, producătorul polonez a primit o comandă de la operatorul de transport ACTV SPA Venezia pentru 30 de autobuze electrice urbane și infrastructură pentru încărcare baterie. Valoarea totală a contractului achiziționat depășește 20 de milioane de euro.

Furnizarea companiei Solaris către clientul ACTV SPA Venezia include livrarea a 30 de autobuze electrice Solaris Urbino 12, care vor fi utilizate pe insulele Lido și Pellestrina și vor înlocui 100% din vehiculele diesel care funcționează în prezent pe două insule. În plus față de vehiculele premiate cu titlul de „Autobuzul anului 2017”, producătorul polonez va livra nouă încărcătoare rapide pentru baterii cu pantograf, șase încărcătoare fixe cu baterii și un încărcător mobil cu plug-in.

Autobuzele electrice pentru Veneția vor fi antrenate de un ax cu motoare electrice integrate de 2 x 125 kW. Energia necesară pentru a le conduce va fi stocată în bateriile Solaris High Power cu o capacitate totală de 116 kWh. La cererea clientului, producătorul va adapta vehiculele pentru reîncărcare folosind un încărcător de baterii conectat și pentru o furnizare rapidă de energie printr-un pantograf montat pe acoperiș.


Foto&info: Solaris

155 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *