Solaris pregătește prezentarea noilor concepte de autobuze electrice și hybrid Urbino 12

Solaris pregătește prezentarea noilor concepte de autobuze electrice și hybrid Urbino 12

Cel de-al 14-lea târg internațional de transport public TRANSEXPO din Kielce, care va avea loc în perioada 23-25 octombrie 2018, va include prezentarea a trei vehicule Solaris. Unul dintre ele va fi un produs complet nou al companiei – hibridul Solaris Urbino 12 LE lite. Celelalte două produse sunt bine cunoscute pe piață: Solaris Urbino 12 electric și Solaris Urbino 12 hybrid. Aceste autobuze se vor debuta în versiuni noi, care au primit un „facelift” din zona auto.

Solaris Urbino 12 LE lite hibrid
Denumirea vehiculului se referă la cel mai mare avantaj: un consum redus de combustibil care reduce costurile de exploatare în comparație cu alte produse similare disponibile pe piață. Obiectivul principal al inginerilor din cadrul Oficiului de Cercetare și Dezvoltare Solaris, care a dezvoltat hibridul Urbino lite, a fost realizarea unui autobuz care ar consuma mai puțin de 30 de litri de combustibil la 100 km în testul SORT 2. Lucrările de proiectare au fost axate pe multiple domenii pentru a realiza acest lucru, dar unul dintre principalii factori a fost reducerea greutății vehiculului. Greutatea proprie a hibridului Solaris Urbino 12 LE lite este sub 9 tone, iar greutatea sa cu pasagerii este de 15 tone.
Solaris pregătește prezentarea noilor concepte de autobuze electrice și hybrid Urbino 12
Inima sistemului de acționare în noul model Urbino este motorul Cummins ISBE6 cu un volum de numai 4,5 litri. Unitatea, care îndeplinește standardul restrictiv EURO 6 privind emisiile la eșapament, are 210 CP și un cuplu de 832 Nm. Sistemul de acționare a hibridului Urbino LE lite este de asemenea echipat cu un echipament electric cu puterea nominală de 11,5 kW, care are sarcina de a recupera energia în timpul procesului de frânare și de a susține motorul cu combustie la pornirea vehiculului, ceea ce duce în consecință la un consum mai mic de combustibil.
Hibridul Solaris Urbino 12 LE lite va fi disponibil în varianta cu două uși în aranjamentul 2-2-0. Autobuzul va putea prelua până la 85 de pasageri, 41 dintre ei fiind așezați. Axa frontală a vehiculului este asigurată de ZF RL55, iar axa de acționare este DANA de tip G150. Dimensiunile roților utilizate în vehicul diferă de soluțiile standard aplicate în autobuzele orașului Solaris. Acest vehicul va fi echipat cu roți cu un diametru mai mic: 19,5 țoli.Cu toate că are o construcție „subțire” și câteva componente noi, hibridul Solaris Urbino 12 LE lite este fără compromis atunci când vine vorba de siguranța și confortul pasagerilor și șoferilor, ceea ce este valabil pentru toate produsele Solaris. Standardele de siguranță îndeplinite de vehicul includ cele specificate în prevederile R29 și R66.

Solaris Urbino cu un design nou
Hibridul Solaris Urbino 12 LE lite va fi însoțit la târgul Transexpo de alte două autobuze: Solaris Urbino 12 electric și Solaris Urbino 12 cu sistem hibrid serial, deja cunoscute pe piață, dar vor debuta cu un nou design, care va deveni standard pentru toate vehiculele din seriile Urbino și Trollino începând din ianuarie 2019. Actuala generație de autobuze Solaris a debutat în 2014. În ultimii patru ani de pe piață, aceste autobuze au obținut o recunoaștere extraordinară, ceea ce este evidențiat în premii precum prestigiosul „Autobuzul Anului” 2017 pentru Solaris Urbino 12 electric.
Solaris pregătește prezentarea noilor concepte de autobuze electrice și hybrid Urbino 12
Noul design al autobuzelor Solaris oferă avantaje măsurabile pentru utilizatorii lor:
– Sistem nou de lumină frontală compus din 100% din tehnologia LED. În locul celor 5 reflectoare anteriori, toate luminile (faza scurtă, faza lungă, ceață, funcționarea și semnalizarea) sunt acum înlocuite cu 3 reflectoare.
– Noul design frontal oferă șoferului o vizibilitate mai mare.
– Noua formă a peretelui frontal face autobuzul mai aerodinamic.
– Noua formă a acoperișului acoperă o ușoară instalare a echipamentelor, întreținere și evacuarea a apei.
– Vizibilitatea semnului de destinație față pentru pasageri este îmbunătățită.

Foto&info (c): Solaris

1.295 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *