Solaris va livra încă 12 autobuze Urbino electric la Cluj Napoca după ce a livrat al 11lea autobuz săptămâna trecută

Solaris oferă diagnoză la distanță pentru autobuzele electrice prin eSConnect

Solaris Bus & Coach a finalizat livrarea a 11 autobuze electrice către orașul Cluj-Napoca, al 11lea autobuz fiind deja în circulație pe străzile din Cluj de săptămâna aceasta. Autobuzele Solaris Urbino electric constituie prima parte a contractului care poate fi extins la un total de 41 de autobuze în perioada următorilor trei ani. Autoritățile orașului au comandat deja încă 12 autobuze de același model de la producătorul polonez, care urmează să fie livrate în România până la sfârșitul anului 2018.

Cele 11 autobuze electrice Urbino electric, de 12 metri, furnizate de Solaris la Cluj-Napoca sunt primele vehicule cu baterii fără emisii din România. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că primarul orașului, Emil Boc, și ambasadorul polonez în România, Arkadiusz Michoński, au participat la ceremonia de predare a vehiculelor. Evenimentul a fost, de asemenea, onorat de Ambasadorul Elveției în România, deoarece autobuzele electrice au fost cumpărate în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român.

Autobuzul Urbino electric 12 este echipat cu o unitate realizată de alimentare în Polonia. Modelul comandat de operatorul român a fost dotat cu un motor electric de 160 kW și baterii de tracțiune de 200 kWh. Adăugarea de autobuze electrice la de transport a însemnat și investiții în infrastructura de încărcare, care implică construirea a 11 stații de încărcare lentă și două posturi de încărcare rapidă utilizând pantografe montate pe acoperișul autobuzelor.

Autobuzele pentru Cluj-Napoca au aer condiționat, precum și un sistem complet de monitorizare la exterior și în interiorul autovehiculului. În plus, autobuzele Urbino electric au opțiunea de a oferi acces gratuit la WiFi. Acestea pot transporta până la 78 de pasageri, dintre care 27 de locuri pe scaune. 10 locuri sunt accesibile la podea coborâtă, ceea ce ar trebui să faciliteze accesul pasagerilor cu mobilitate redusă.Foto: Andrei Marian

1.611 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *