Softronic Craiova finalizează testele cu cea mai nouă locomotivă pentru Green Cargo Suedia și ultima din lotul pentru E-P Rail România (14 fotografii)

Softronic Craiova finalizează testele cu cea mai nouă locomotivă pentru Green Cargo Suedia și ultima din lotul pentru E-P Rail România (14 fotografii)

Softronic Craiova a realizat o serie de teste dinamice pentru a obține autorizări și certificate TSI (Technical Specifications for Interoperability), cu cele mai noi locomotive ieșite din uzină. Astfel, Softronic a finalizat a 40a locomotiva Transmontana, ce urmează să primească ultimele retușuri pentru a lua drumul căilor ferate din Suedia, unde se va alătura primelor două locomotive livrate în anul 2018, unitățile 032 și 033 (Mb 4001 și Mb 4002). Conform codificării Green Cargo, locomotiva urmează să fie numerotată Mb 4003. Testele au fost realizate în cadrul Centrului de Testări Feroviare de la Făurei, locomotivele fiind testate atât în dublă cât și în triplă comandă. În anul 2018 un set asemănător de teste a fost realizat pe ruta București – Constanța, cu locomotivele 032 și 033. Softronic a semnat mai multe contracte cu Green Cargo Suedia, urmând ca mai multe loturi de locomotive să fie livrate în următorii ani. În luna decembrie, Green Cargo Suedia și SSAB au semnat un nou acord pe 5 ani în urma achiziției a primelor 16 locomotive Softronic Transmontana. Noul acord, care intră în vigoare din ianuarie 2020 și se extinde cel puțin 5 ani în viitor, acoperă trenurile navetă de oțel între Luleå și Borlänge, cele dintre Borlänge și Oxelösund și servicii de schimb incluse între fabricile SSAB din Borlänge și Oxelösund. Volumele se ridică la aproximativ 3 milioane de tone pe an.

De asemenea, au fost realizate teste și cu locomotiva 039, ultima din seria de 5 locomotive Transmontana livrate către E-P Rail România. Astfel, unitățile 035, 036, 037, 038 și 039 aparțin E-P Rail România, fiind prezente pe căile ferate din țara noastră, în special pe navetele dintre Curtici și Constanța. Mobilitate.eu prezintă o serie de imagini cu locomotivele 039 și 040 în Gara de Nord, în drumul dintre Făurei și Craiova.





Foto: mobilitate.eu

12.098 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *