Sofia primește fonduri BERD pentru a deveni oraș verde cu un prim lot de autobuze electrice și administrare ecologică

Sofia primește fonduri BERD pentru a deveni oraș verde cu un prim lot de autobuze electrice și administrare ecologică

BERD și capitala Bulgariei, Sofia, încep să lucreze în cadrul Proiectului privind orașele verzi (GrCF) al Băncii. GrCF al BERD are în vedere modalități de a investi în transporturi mai ecologice, gestionarea apei și a deșeurilor, pentru a îmbunătăți mediul urban și viața oamenilor. Oferă un model de afaceri cuprinzător pentru dezvoltarea urbană verde, care combină planificarea strategică cu investițiile și asistența tehnică asociată.

Până în prezent, două orașe bulgare – Sofia și Varna – au aderat la GrCF. Sofia a primit invitația de a se alătura echipei GrCF după o colaborare cu BERD cu privire la achiziționarea de autobuze electrice pentru societatea de transport electrică Sofia, în cadrul căreia compania va achiziționa 30 de autobuze electrice și echipamente de încărcare în perioada 2018-2019. Proiectul autobuzelor electrice, care are un cost total estimat de 17,64 milioane de euro, constă în achiziționarea a 30 de autobuze complet electrice cu tehnologie de încărcare rapidă și 12 stații de încărcare (în două tranșe de 15 autobuze și 6 stații de încărcare).

Odată dezvoltat, programul va articula viziunea de dezvoltare durabilă a orașului Sofia, obiective strategice, acțiuni și investiții pe o perioadă de cinci ani pentru a aborda problemele de mediu prioritare. Dincolo de prioritizarea investițiilor și a reformelor, protocolul semnat este, de asemenea, de așteptat să fie un document de politică care să ajute Sofia să promoveze conștientizarea și finanțarea suplimentară a inițiativelor ecologice în cadrul orașului.

GrCF este o modalitate prin care BERD își mărește finanțarea ecologică ca parte a abordării privind tranziția la economia ecologică (GET), care a fost lansată imediat după ce Banca sa angajat să atingă un obiectiv ambițios la Convenția privind clima de la Paris din 2015: din finanțarea ecologică la 40% din investițiile sale anuale de afaceri, sau aproximativ 4 miliarde de euro, până în 2020.Info: BERD

1.077 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *