SNCF accelerează implementarea trenurilor alimentate cu hidrogen
Tehnologie

SNCF accelerează implementarea trenurilor alimentate cu hidrogen

Următoarea etapă a trenurilor TER cu emisii zero face parte din planul SNCF pentru tranziția energetică, ecologizarea căilor ferate și eliminarea motorinei până în 2035. Aducerea libertății de a se mișca cu ușurință, păstrând planeta este rațiunea mai nouă a grupului SNCF, care de câțiva ani, colaborează cu producătorii pentru a dezvolta echipamente care sunt întotdeauna mai puțin poluante. Introducerea trenurilor de hidrogen începând cu 2022 este centrul acestui angajament.

Ca o traducere concretă a investițiilor SNCF în tehnologii cu carbon zero, sosirea trenurilor cu hidrogen este destinată să înlocuiască locomotivele diesel care circulă pe părți neelectrificate ale rețelei. Dieselul reprezintă în continuare 25% din energia consumată de TER și este responsabil pentru 75% din emisiile lor de CO2.

Pentru a atinge acest obiectiv, a fost înființat un comitet director în decembrie 2018. Alcătuit din SNCF, Regiuni și producătorul Alstom, grup ce este responsabil de monitorizarea progreselor primelor etape ale implementării hidrogenului și de adaptarea rețelei și infrastructurii la această tehnologie.

Primele teste de hidrogen TER, dezvoltate împreună cu cercetarea TER hibridă și alimentarea cu biocombustibili, sunt planificate pentru 2021. În plus, multe regiuni sunt deja interesate să circule TER H2 și, în special, Burgundia-Franche-Comté, Occitanie, Auvergne-Rhône-Alpes și Hauts-de-France.Foto&info: SNCF

143 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *