Slovenia – Portul Koper a implementat o tehnologie de scanare a containerelor feroviare din mers

Slovenia – Portul Koper a implementat o tehnologie de scanare a containerelor feroviare din mers

Autoritățile portului Koper, anunță că odată cu creșterea volumelor de containere din ultimii ani, există și o nevoie tot mai mare de a folosi noi soluții în domeniul digitalizării și al optimizării proceselor. Una dintre aceste soluții este portalul OCR de la intrarea feroviară a terminalului de containere, care a fost instalat în decembrie 2021.

Sistemul recunoaște numerele containerelor și vagoanelor, eventualele daune și semnele specifice pentru mărfuri periculoase. Această înregistrare automată a containerelor și vagoanelor ajută la accelerarea procedurilor de intrare/ieșire și elimină prezența lucrătorilor pe teren.

Achiziția și instalarea sistemului fac parte din Proiectul COMODALCE, care este cofinanțat în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională.

Anul trecut, în portul Koper a fost manipulat un total de 20,8 milioane de tone de marfă, cu o creștere de 7% față de anul precedent. Creștere a fost înregistrată pe toate segmentele de marfă, containerele și mașinile marcând o creștere solidă de 6%.

Datorită transporturilor mai convenționale, în principal produse din metal și mărfuri grele pentru proiecte, terminalul de marfă generală a gestionat cu 19 % mai multe volume față de 2020.

Foto&info: Portul Koper485 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *