Skoda va livra 1120 motoare electrice pentru tramvaiele Alstom comandate în Melbourne

Skoda va livra 1120 motoare electrice pentru tramvaiele Alstom comandate în Melbourne

Škoda Group anunță că va participa la livrarea de tramvaie către Melbourne, Australia, un oraș cu una dintre cele mai mari rețele de tramvaie din lume. Skoda și-a unit forțele cu producătorul francez Alstom pentru acest contract. Furnizorul va livra la Melbourne tramvaie pentru care Škoda Group va produce până la 1.120 de motoare de tracțiune, inclusiv cu o opțiune suplimentară.

Aceasta este prima livrare pentru Škoda în Australia. Între anul viitor și noiembrie 2028, 400 de motoare de tracțiune pentru 100 de tramvaie vor fi livrate la Melbourne. Alte 720 de motoare fac parte din opțiune. Întregul contract valorează mai mult de 13 milioane de euro.

Motorul de tracțiune pentru tramvaiele din Melbourne se bazează pe gama de motoare de succes ŠKODA FCX. Acest motor montat longitudinal cu o putere de 105 kW și o greutate de 360 kg antrenează axa tramvaiului printr-o cutie de viteze cu două trepte.

Sistemele de tracțiune Škoda au fost recunoscute pe scară largă și au fost montate peste 50.000 în întreaga lume. Caracterizate prin designul lor compact, performanța optimizată și proprietățile mecanice, electrice și termice excepționale, aceste unități reprezintă vârful cercetării și dezvoltării actuale. Fiecare piesă este testată cu atenție în timpul producției pentru a asigura cea mai înaltă calitate și o durată lungă de viață. Portofoliul extins de sisteme de tracțiune Škoda se adaptează la cerințele specifice de design ale fiecărui vehicul, oferind soluții personalizate pentru o gamă largă de vehicule.

Foto&info: Skoda

399 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *