Skoda a început producția primelor din cele 200 ForCity Plus 52T pentru Praga

Skoda a început producția primelor din cele 200 ForCity Plus 52T pentru Praga

În halele de producție ale complexului Pilsen al Grupului Škoda a început realizarea primelor piese, din care va începe treptat să fie sudată caroseria primului tramvai nou pentru Praga. Astfel, a început producția de tramvaie Škoda ForCity Plus Praha 52T. Totul dupa ce echipele de proiect ale Škoda Group și Dopravní podniku hl. Praga (DPP), au finalizat designul final și documentația de producție a seriei. În scopul testării și omologării, vor fi mai întâi produse trei tramvaie. Ulterior, va începe producția de serie.

O altă etapă importantă în producția de tramvaie va fi prima caroserie de mașină sudata și vopsită, care va putea fi supusă testelor necesare. Conform programului de producție, ar trebui să fie finalizată în trimestrul trei al acestui an. Tehnicienii instalează apoi izolații, ferestre, echipamentul complet inclusiv toate cablajele, apoi elemente individuale ale interiorului, uși și alte elemente necesare precum sistemul de plată și informare, conform documentației de producție.

„Odată cu dezvoltarea liniilor de tramvai și finalizarea planificată a noilor proiecte, dezvoltarea parcului DPP merge și ea mână în mână. Pe baza rezultatului licitației deschise, Praga poate obține până la 200 de tramvaie moderne 52T, primele 20 fiind deja planificate pentru sfârșitul anului 2025. Noile vagoane de tramvai vor fi la cel mai înalt nivel tehnologic. Acestea sunt tramvaie 100% cu podea joasă, fără trepte în interior. Pentru un confort mai bun al pasagerilor, va exista aer condiționat cu lichid de răcire ecologic, iar iluminatul LED de interior și exterior va fi, de asemenea, economic. În plus, tramvaiele vor fi foarte silențioase în timpul rulării, așa că nu vor fi deranjante în oraș. Siguranța celorlalți participanți ai traficului, în special a pietonilor, va fi, de asemenea, bine definită, datorită sistemului anti-coliziune inteligent”, spune Zdeněk Hřib, viceprimar responsabil pentru domeniul transporturilor și președinte al consiliului de supraveghere al DPP.

De la prezentarea oficială a tramvaielor 52T în luna ianuarie, schema de culori a vehiculelor a fost perfecţionată cu participarea designerilor. Tramvaiele vor avea un design PID uniform, însă, în comparație cu forma prezentată în ianuarie, au existat mici corecții în lățimea și distribuția dungilor colorate pe vehicul. În plus, echipele de proiect ale Grupului Škoda și DPP, au finalizat și elemente ale iluminatului interior, amplasarea finală a butoanelor, forma podelei, sistemul de informare, precum și dotarea și ergonomia postului de conducere.

Noile tramvaie sunt proiectate special pentru traficul din Praga, mai ales pentru centrul istoric fragmentat. Tramvaiul 52T are o construcție cu cinci secțiuni și se deplasează pe patru boghiuri, dintre care cele din extremități sunt pivotante, iar cele două interioare sunt parțial rotative. Datorită acesteia, salonul este spațios și la o lungime de 32 de metri va oferi 70 de locuri pe scaune și 173 de locuri în picioare. Tramvaiul este echipat cu o serie de tehnologii moderne avansate, cum ar fi un sistem de numărare a pasagerilor, frânare regenerativă și un sistem anti-coliziune predictiv de siguranță.

Foto&info: Dopravní podnik hl. m. Prahy / Skoda Group1.470 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *