Skoda exportă 56% din producția de automobile din Cehia cu ajutorul trenurilor
Transport

Skoda exportă 56% din producția de automobile din Cehia cu ajutorul trenurilor

În ceea ce privește logistica producătorilor auto, transportul feroviar este de cea mai mare importanță. 56% din producția zilnică a Skoda din Cehia este exportată cu trenul. Există opt trenuri expediate de la Mlada Boleslav și alte șase de la uzina Kvasiny. Asta înseamnă că 200 de vagoane încărcate cu vehicule complet asamblate pleacă în fiecare zi. În fiecare an, sunt peste 350.000 de mașini exportate în peste 34.000 de vagoane, iar aceasta este doar din Mlada Boleslav.

În punctul feroviar de transbordare, lucrătorii căilor ferate primesc vagoane goale de la contractorii de transport. Mai târziu, trimit vagoanele în punctele de expediție și, odată încărcate, muncitorii compun o unitate de tren gata să fie expediată din uzină. Zona feroviară are o lungime de aproximativ 20 km, cu șapte treceri de cale ferată, 63 de puncte și două locomotive moderne EffiShunter. Fiecare dintre ele cântărește aproximativ 72 de tone și transportă chiar și cele mai grele unități de până la 1.400 de tone de greutate.

locomotive moderne EffiShunter

Locomotivele sunt alimentate de motoare cu convertoare catalitice care îndeplinesc toate reglementările privind emisiile. Combustibilul consumat este jumătate din combustibilul consumat de locomotivele anterioare. O dovadă că aceste noi locomotive sunt ecologice este producția redusă de CO2. O altă dovadă este faptul că locomotivele anterioare foloseau 400 de litri de ulei, în timp ce cele noi lucrează cu doar 73 de litri.

Ambele locomotive funcționează pe șapte locuri de expediție din uzina Mlada Boleslav.. Fiecare dintre vagoane poate transporta opt până la douăsprezece vehicule, în funcție de lungimea vagonului și de modelul mașinii. Fiecare mașină este asigurată cu patru blocări pe roată, astfel încât nu există nicio șansă ca aceasta să cadă sau să se deplaseze în mers.

Trenurile pleacă în patru direcții diferite. În fiecare zi, un tren este expediat în depozitul unui importator din Polonia. Șapte trenuri pleacă într-o curte din Nymburk din apropiere, unde sunt atașate de vagoanele de la uzina Kvasiny. 80% din trenuri merg către porturile din nordul Germaniei, unde sunt încărcate pe nave cu destinații finale, precum Mumbai, Shanghai sau Oran (Algeria). O parte mai mică din vehicule sunt exportate în depozite din Germania. O zecime din trenuri sunt trimise într-un port din Slovenia, Koper, pentru o transbordare ulterioară în țările din Grecia și Orientul Mijlociu. Ultimele zece la sută din vagoane își termină călătoria în Italia.

Lucrătorii feroviari trebuie să fie educați într-un domeniu corespunzător poziției lor. În timp ce dispecerii de tren și mecanicii au studii secundare, manevranții au certificat de ucenicie. Mulți dintre ei sunt cu adevărat pasionați de meseria lor, iar calea ferată este parte din timpul lor liber, fie că este vorba de cea actuală, fie de o versiune în miniatură.


Foto&info: © ŠKODA AUTO a.s. 2019

200 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *