SKM Varșovia a prezentat primele două rame Newag Impulse dintr-un lot de 21 comandate

SKM Varșovia a prezentat primele două rame Newag Impulse dintr-un lot de 21 comandate

Szybka Kolej Miejska (SKM), operatorul feroviar din zona metropolitană Varșovia, a prezentat astăzi primele două rame electrice Newag Impulse, dintr-un lot de 21 de trenuri achiziționate pentru suma de 668 milioane PLN. Acestea vor fi introduse în serviciu comercial până la mijlocul anului, urmând ca toate ramele să fie livrate până în 2023. Până la intrarea în operare comercială, ramele trebuie să fie autorizate, în urma unor probe de rulare de cel puțin 600 km. Proiectul de achiziție face parte din planul Fast Urban Rail.

Astfel, vor fi livrate 21 de rame: 15 formate din 5 vagoane și 6 formate din 4 vagoane, care pot fi cuplate, oferind până la 372 de locuri. Pasagerii vor avea la dispoziție: Wi-Fi, încărcătoare USB, spațiu pentru biciclete, spațiu pentru cărucioare și bagaje mari, precum și un sistem informatic modern și automate de bilete. La bord vor fi, de asemenea, defibrilatoare AED care salvează vieți.

Prima ramă a fost vopsită în culori europene, astfel pe suprafața sa există douăsprezece stele pe un fundal albastru bleumarin. În mod tradițional, pe steagul Uniunii Europene, cercul stelelor de aur înseamnă solidaritate și armonie între țările Europei. Designul conține, de asemenea, accente care se referă la culorile naționale poloneze.

Aceasta este o expresie a recunoștinței noastre față de prezența poloniei în Uniunea Europeană. De la aderarea țării noastre la Comunitate, Varșovia a obținut peste 18 miliarde PLN din bugetul UE pentru investiții și dezvoltare, ceea ce se ridică la peste 10.000 PLN pe cap de locuitor. Suntem un lider în obținerea de fonduri UE în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est – a subliniat primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski.

Tema unică a primului nostru tren vine pentru a sublinia finanțarea UE pentru proiect. Este vorba despre aproape 203 milioane din Programul Operațional Infrastructură și Mediu. Datorită acestor fonduri, vom spori confortul călătoriilor pentru locuitorii aglomerării varșoviei și îi vom încuraja să renunțe la mașini în favoarea căilor ferate ecologice – adaugă Alan Beroud, președintele Consiliului de Administrație al Szybka Kolej Miejskia.

Foto&info: Szybka Kolej Miejska (SKM), Bartek Banaszak155 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *