Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti – Autobaza Giurgiului va fi echipată cu stație de încărcare pentru preluarea autobazei Pipera

RATB va muta autobazele Floreasca și Pipera pentru construcția unei parcări și a unui spital metropolitan

Vasile Petrariu, președintele STB – Sindicatul Transportatorilor din București, aduce o serie de lămuriri în cadrul problemei legată de desființarea autobazei Pipera, situație cunoscută încă din urmă cu 2 ani de zile. Autobaza Pipera este relocată pentru că pe spațiul acesteia se construiește un spital metropolitan. În momentul de față STB SA nu mai are în concesiune terenul, fiind obligată să îl elibereze până la 1 februarie. În acest caz, sindicatul STB a propus conducerii STB SA o serie de soluții pentru evitarea problemelor logistice și sociale cauzate de relocare autobazei Pipera.

Soluțiile propun regruparea salariaților din Pipera în două entități în autobazele Berceni și Giurgiului, dar și reabilitarea spațiilor autobazei Giurgiului, operațiuni care au evoluat cu greu, Autobaza Giurgiului fiind în prezent capabilă doar să primească autobuze pentru garare, fără a oferi alte condiții pentru angajați sau flux tehnologic. Sindicatul STB nu agreează variantele de relocare propuse de conducerea STB SA.

Sindicatul anunță că în data de 21.01.2020 au fost prezentate la Autobaza Pipera variantele propuse de conducerea STB SA, variante ce au dus la nemulțumiri din partea șoferilor, nemulțumiri ce s-au încheiat cu un protest spontan. Totuși, sindicatul STB consideră că problema este una strict internă ce nu trebuie scoasă în presă sau tratată cu o atitudine mai dură cu speranța că relocarea va fi blocată, fapt imposibil conform sindicatului. Hotărârea de consiliu local lansată acum doi ani, dădea un termen de un an pentru relocare, dar, din acel moment au trecut 2 ani, termen prelungit pentru a se găsi o soluție optimă de relocare.

Relocarea aduce trei mari probeme deoarece autobaza Giurgiului nu are capacitatea de alimentare, întreținere și curățenie a autobuzelor. Sindicatul menționează că până la remedierea acestor probleme, conducerea STB SA a decis ca autobuzele să facă fluxul tehnologic în alte autobaze, pentru ca în final gararea să se facă în autobaza Giurgiului. Șoferii sunt nemulțumiți de acest lucru, considerând că se pierde prea mult timp cu aceste proceduri prin alte autobaze pentru fluxul tehnologic.

Sindicatul STB a lansat o propunere în acest sens, ca în regim de urgență să se finalizeze implementarea sistemului de alimentare la Autobaza Giurgiului, pentru ca ulterior să se găsească soluția de implementare rapidă a condițiilor de flux tehnic și de curățenie. Conform sindicatului, conducerea STB SA a discutat cu Petrom pentru ca în termen de maxim 2 săptămâni să fie aduse cele două rezervoare necesare și echipamentele pentru instalarea stației de încărcare cu combustibil la autobaza Giurgiului.
Foto: mobilitate.eu

2.915 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *