Sindicatele feroviare acuză blocarea politică a trecerii trenurilor la Vadu Siret

Sindicatele feroviare acuză blocarea politică a trecerii trenurilor la Vadu Siret

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a transmis un comunicat de presă prin care acuză blocarea din motive politice a trecerii trenurilor spre Vadu Siret, în Ucraina, pentru a prelua direct de la granița lor refugiații în urma războiului declarat de federația rusă poporului ucrainean.

Astfel, conform sindicatului, din informații oficiale, numai prin vama Siret din județul Suceava au trecut aproape 50.000 de persoane, dintre care mai bine de jumătate sunt ucraineni. Conform Poliției de Frontieră, în data de 1 martie, în intervalul orar 00-24, pe intrare în țară prin PTF Siret au trecut 8285 persoane din care 5840 cetățeni ucraineni.

👩‍👧‍👦 Toți acești oameni intră în țară cu mașinile proprii, iar cei mai năpăstuiți trec pe jos, cu unul sau doi copii în brațe și poate un al treilea de mână. Cu toții stau zeci de ore la rând, asta în condițiile în care procedurile s-au mai simplificat.

🚉 În tot acest timp, după 7 zile, unde este Calea Ferată Română? Federația noastră insistă că nu trebuie și nu putem sta pe margine. În ultimele zile, facem demersuri la autorități locale și naționale să ne arătăm sprijinul real, nu doar declarativ. Abia acum statul oferă gratuitate la transportul feroviar pentru refugiații ucraineni. Alte țări europene au luat deja această măsură.
𝗖𝗲 𝗮𝘂 𝗺𝗮𝗶 𝗳𝗮̆𝗰𝘂𝘁 𝗮𝗹𝘁𝗲 𝘁̦𝗮̆𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗮𝗺 𝗱𝗲𝗷𝗮 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝘀̦𝗶 𝗻𝗼𝗶? Au facilitat ca refugiații să folosească trenul ca mijloc de transport pentru trecerea frontierelor. FNFMCV a purtat discuții până la cel mai înalt nivel pentru introducerea de garnituri pțe relația Ucraina – România prin Vadu Siretului – Vicșani. Infrastructura ne permite, nimic nu ne împiedică, decât voința politică.

Postarea noastră este însoțită de 𝗺𝗲𝗿𝘀𝘂𝗹 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁 pentru această inițiativă umanitară și absolut firească, până la urmă. Nimic nu ar trebui să ne împiedice nici să introducem tren pentru refugiați pe relația Cernăuți sau chiar Kiev până la Suceava, iar de aici mai departe, fiecare unde se poate duce. Mii de oameni ar putea fi salvați, mii de oameni ar putea face formalitățile vamale în condiții umane. 𝗡𝗶𝗺𝗶𝗰 𝗻𝘂 𝗻𝗲 𝗶̂𝗺𝗽𝗶𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮̆, 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝘃𝗼𝗶𝗻𝘁̦𝗮 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮̆.

Colegii noștri s-au pus în mișcare, însă tot entuziasmul a dispărut după ce au aflat că garnitura cu 6 vagoane nu poate trece de la Vicșani (România) la Vadu Siret (Ucraina). Știm și de ce a fost blocată o operațiune umanitară pentru care a fost primit acceptul de la cel mai înalt nivel. Știm în favoarea cui este sabotat acest demers. 𝗦̦𝘁𝗶𝗺 𝘀̦𝗶 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗺 𝗿𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗲 𝗶𝗻𝗱𝗶𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁̦𝗶! Dacă situația nu devine una normală în aceste vremuri de grea încercare, dacă solidaritatea și umanitatea nu răzbesc în fața intereselor personale și de grup, 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗙𝗲𝗱𝗲𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗲 𝘃𝗮 𝗺𝗲𝗿𝗴𝗲 𝗳𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗰𝘂𝗿𝗮̂𝗻𝗱 𝗹𝗮 𝗩𝗶𝗰𝘀̦𝗮𝗻𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰𝗮̆ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗮𝗿𝗮𝗻𝗷𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘂𝗺𝗮𝗻𝗲!

Foto&info: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane1.364 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *