Siemens și VDL modelează viitoarea tehnologie pentru încărcare electrică
Mobilitate

Siemens și VDL modelează viitoarea tehnologie pentru încărcare electrică

Deoarece numărul de vehicule electrice pe piață continuă să crească, cerințele pentru o infrastructură de încărcare robustă sunt în creștere. Recunoscând necesitatea ca autobuzele și camioanele electrice să fie încărcate în mod flexibil și eficient, Siemens și VDL Bus & Coach (VDL), un producător olandez de autobuze, și-au unit eforturile pentru a oferi soluții inovatoare pentru depozite. În VDL Charging Test Center, Siemens a instalat cea mai recentă generație de stații de încărcare rapidă, combinate cu un sistem de stocare a bateriei. Locația este centrul de testare și validare a interoperabilității VDL din Valkenswaard, în Olanda.

O matrice de comutare specială permite să combine flexibil capacitatea stațiilor de încărcare. Configurarea este administrată printr-o aplicație de gestionare a energiei care rulează pe MindSphere, sistemul de operare IoT deschis, bazat pe cloud de la Siemens. VDL va folosi această tehnologie pentru a efectua teste de interoperabilitate și funcții pe vehicule electrice, cum ar fi autobuze și camioane. Interoperabilitatea vine atunci când tehnologiile diferiților producători, atât din partea vehiculului, cât și din partea infrastructurii de încărcare, pot interacționa și schimba informații.

În VDL Charging Test Center, combinația acestor tehnologii orientate spre viitor va fi acum supusă testării în condiții de viață reală pentru a-i asigura funcționalitatea în timpul operațiunilor. Clienții ambelor companii sunt bineveniți să viziteze centrul de validare și testare pentru a examina tehnologia de primă mână.
Foto&info: Siemens

77 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *