Siemens Mobility și Tisséo au dublat capacitatea liniei de metrou A din Toulouse

Siemens Mobility și Tisséo au dublat capacitatea liniei de metrou A din Toulouse

Tisséo Collectivités, rețeaua de transport din Toulouse, a inaugurat noua linie A „XXL” în sistemul său de metrou. Premiat în noiembrie 2015, proiectul „Linia mea A în XXL” a urmărit dublarea capacității metroului prin creșterea lungimilor trenului de la 26 la 52 de metri cu trenuri cu 4 vagoane și nu cu 2 vagoane ca în trecut. Noile trenuri pot acum transporta până la 320 de pasageri, crescând capacitatea zilnică a liniei A de la 220.000 la 400.000 de pasageri. Obiectivul este de a ajunge în cele din urmă la un interval de funcționare de 75 de secunde între trenuri în timpul orelor de vârf pentru a reduce timpul de așteptare și a îmbunătăți experiența pasagerilor în al patrulea oraș din Franța.

Angajamentul remarcabil al echipelor Siemens Mobility și al partenerilor lor le-a permis să finalizeze proiectul într-un termen foarte exigent. În fiecare noapte, o echipă de aproximativ 50 de oameni de la Siemens Mobility și partenerii săi au lucrat între miezul nopții și patru dimineața pentru a modifica sistemul. Fiecare tură de noapte a fost încheiată cu teste pentru a se asigura că noul sistem funcționează corect. Zi de zi, Siemens Mobility a îndeplinit toate cerințele privind securitatea și disponibilitatea liniei și a permis serviciului pentru pasageri să înceapă la 5:15 a.m. În vara anului 2018, peste 100 de persoane au colaborat la proiect.

Siemens Val este primul metrou pe pneuri complet automatizat, fără mecanici, din lume, iar prima linie a intrat în serviciul de venituri în 1983. Produs emblematic al Siemens Mobility, a fost dezvoltat la Toulouse. Sistemele Le Val au transportat deja peste cinci miliarde de pasageri în întreaga lume și sunt folosite pentru douăsprezece linii de metrou automat ale căror performanțe sunt printre cele mai bune din lume.


Foto: mobilitate.eu

796 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *