Siemens Mobility și Niederbarnimer Eisenbahn au prezentat designul ramelor Mireo Plus B și Plus H

Siemens Mobility și Niederbarnimer Eisenbahn au prezentat designul ramelor Mireo Plus B și Plus H

Producătorul de material rulant Siemens Mobility și Niederbarnimer Eisenbahn (NEB) au prezentat designul final al Mireo Plus, care vor intra în funcțiune pe rețelele feroviare Heidekrautbahn și East Brandenburg în decembrie 2024. Trenul conceput reflectă inovațiile care au intrat în propulsiile hibride ecologice, precum și valoarea adăugată extinsă oferită de echipamente, servicii pentru pasageri, confort și comoditate.

Designerul Sebastian Büsching s-a bazat pe elemente ale designului corporativ al NEB pentru a anima designul exterior „convențional” al trenurilor regionale într-un mod inventiv. În loc să afișeze dungi continue sau formele rigide și simetrice prezente în mod obișnuit pe trenurile regionale, varianta NEB pentru Mireo funcționează cu pete colorate aranjate informal, care amintesc doar de puțin de aspectul familiar în dungi. Ieșind din cabina de conducere plină de culoare, petele albastre sunt din ce în ce mai absorbite de petele gri deschis care se deplasează în spate, spre mijlocul trenului. Designul este inspirat de ideea că trenurile regionale transportă pasageri practic non-stop, iar modelul culorilor schimbătoare simbolizează trecerea de la noapte la zi.
Fluxul orizontal de pete unghiulare, colorate reflectă mișcarea dinamică a trenului și sugerează viteza. De fapt, designul exterior Mireo Plus simbolizează inovațiile tehnologice viitoare la NEB, precum și în rețelele East Brandenburg și Heidekrautbahn.

Garniturile cu două vagoane sunt echipate cu trei uși pe fiecare parte, iar fiecare ușă are 1,3 metri lățime. Această dimensiune generoasă și înălțimile de îmbarcare de 600 sau 800 mm permit pasagerilor în scaune cu rotile sau cu cărucioare să se îmbarce sau să coboare cu ușurință, chiar și pe platformele depărtate sau inacesibile . Ușile sunt încadrate cu chenaruri galbene și albastru închis, respectând specificațiile tehnice de interoperabilitate pentru persoane cu mobilitate redusă (TSI-PRM).

Designul interior al lui Mireo Plus pentru NEB începe în afara ușilor: un nou tip de semnalizare ajută la accelerarea fluxului de pasageri, mai ales atunci când există un număr mare de pasageri și biciclete. Intrarea se face în principal prin ușile din față și din spate, fiecare ducând la una dintre cele două zone multifuncționale (recunoscute după geamurile joase). Bicicletele sunt organizate pentru a ieși prin ușa din mijloc, evitând interferența cu pasagerii la îmbarcare din față și din spate. Pictogramele mari pentru biciclete și scaune cu rotile din exterior indică direcția ușilor de intrare. În interior, pasagerii sunt ghidați de săgeți duble de-a lungul podelei.

Tapițeria scaunelor încorporează, de asemenea, două elemente ale designului corporativ al NEB, cu schema de culori distinctă și modelul cu săgeți duble și reflectă designul exterior la interior. O zonă de familie oferă o varietate de activități pentru copii și informații pentru părinți, având și o masă în relief cu un joc inovativ. Mireo Plus B are 127 de locuri și spațiu în picioare pentru 155 de pasageri. Ambele tipuri de tren oferă douăsprezece spații pentru biciclete și spațiu pentru două scaune cu rotile.

Atât Mireo Plus H, cât și Plus B sunt garnituri de tren de ultimă generație care funcționează cu unități hibride cu hidrogen sau baterie. Acestea dispun de un sistem de tracțiune de 1,7 MW capabil să accelereze până la 1,1 m/s2 și au o viteză maximă de 140 km/h. Garniturile de tren Mireo Plus H și Plus B sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic și ecologice: structura lor sudată din aluminiu ușoară, aerodinamică îmbunătățită, componente eficiente din punct de vedere energetic și managementul inteligent al sistemului electric reduc eficient utilizarea resurselor, precum și emisiile.

NEB a comandat un total de 38 de trenuri Mireo cu transmisii alternative și ecologice de la Siemens Mobility în 2021 și 2022. Începând din decembrie 2024, 31 de trenuri Mireo Plus B alimentate cu baterii vor deservi în rețeaua East Brandenburg și șapte Mireo Plus alimentate cu hidrogen vor funcționa pe Heidekrautbahn. Aceasta va marca prima dată când trenurile alimentate cu hidrogen sunt folosite în Brandenburg și Berlin. Trecerea de la motorină la hidrogen și baterii va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 14,5 milioane de kilograme pe an și va economisi aproximativ 5,5 milioane de litri de motorină.

Utilizarea trenurilor cu hidrogen pe Heidekrautbahn face parte din sistemul feroviar cu hidrogen Heidekrautbahn, un proiect pilot științific comun finanțat de guvernul federal și de statele Berlin și Brandenburg. Proiectul constă în înființarea unei infrastructuri regionale, durabile cu hidrogen, care include și o centrală hibridă și un sistem de rezervoare. Toate operațiunile feroviare de pe RB27 vor fi alimentate exclusiv cu energie verde regenerabilă, generată la nivel regional. Proiectul „Utilizarea pilelor de combustie cu hidrogen în transportul local în districtul Barnim” este finanțat de guvernul federal ca parte a programului național de inovare pentru hidrogen și tehnologia celulelor de combustibil. Finanțarea programului este coordonată de NOW GmbH și implementată de liderul de proiect Jülich.

Foto&info: Siemens Mobility

434 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *