Siemens Mobility lansează în premieră globală prima autostradă electrică eHighway în Germania

Siemens Mobility lansează în premieră globală prima autostradă electrică eHighway în Germania

Siemens Mobility a lansat primul tronson de 10 km de autostradă electrică, în exploatare comercială, pe un tronson de autostradă din regiunea Hesse, Germania. Soluția eHighway a Siemens permite reducerea consumului de combustibili fosili și costuri de exploatare a camioanelor, eliminând în același timp emisiile locale, cum ar fi CO2 și oxizii de azot. Sistemul eHighway este aplicabil pentru diverse cazuri de utilizare.

Sistemul eHighway se bazează pe o infrastructură sigură și dovedită care asigură o alimentare continuă cu energie a vehiculelor comerciale grele. Acesta poate fi integrat și operat în cadrul infrastructurii rutiere existente fără eforturi semnificative și combină eficiența căilor ferate electrificate cu flexibilitatea camioanelor, reducând la jumătate consumul de energie, menținând în același timp mobilitatea completă. Sistemul eHighway permite camioanelor să utilizeze energia regenerabilă și poate contribui semnificativ la reducerea emisiilor de CO2. Atât avantajele ecologice cât și cele economice ale sistemului eHighway cresc odată cu utilizarea sporită a traseului.

Sistemul de alimentare cu energie se bazează pe o tehnologie dovedită din lumea electrificării căii ferate. Sistemul catenar cu două linii asigură o alimentare fiabilă pentru vehiculul eHighway. Sistemul catenar conduce la un fir de contact de nivel care permite o transmisie stabilă a curentului chiar și la viteze mari.

Pantograful activ transmite energia din liniile aeriene de contact la motorul electric al vehiculului eHighway. Pantograful poate fi ușor conectat și deconectat de la firul de contact la viteze cuprinse între 0 și 90 km / h. Acest lucru se face fie automat, fie manual, la apăsarea unui buton. Direcționarea unui camion eHighway conectat la liniile de contact aeriene nu este diferită de conducerea unui camion diesel, deoarece pantograful activ compensează orice schimbare în poziția din banda. Pantograful se deconectează automat în cazul manevrelor evazive sau în cazul utilizării indicatorilor.

Pe traseele electrificate, motoarele electrice din camioanele eHighway sunt alimentate prin intermediul liniilor aeriene de contact și a pantografului activ. Pentru secțiunile rămase de drum, camionul eHighway are o unitate hibridă. Nu există restricții privind tipul de unitate hibrid: în funcție de cerințele aplicației și ale clienților, pot fi implementate concepte seriale și paralele cu motoare cu combustie internă, soluții pentru baterii, celule de combustibil etc. Motoarele electrice ale camioanelor eHighway permit de asemenea recuperarea energiei de frânare a autovehiculului.Foto&info: Siemens Mobility

884 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *