Siemens Mobility digitalizează traficul în orașul german Wiesbaden

Siemens Mobility digitalizează traficul în orașul german Wiesbaden

Siemens Mobility a implementat proiectul „Digitalizarea traficului” (DIGI-V), care se bazează pe „Green City Plan – Masterplan WI-Connect” al orașului. Proiectul vizează implementarea unor măsuri care vor reduce emisiile legate de trafic. Pentru a realiza acest lucru, datele de mediu și de trafic vor fi înregistrate, analizate și procesate în timp real.

„Acesta este un proiect pilot pentru Siemens Mobility, cu experiența noastră de experți in domeniul ingineriei traficului, contribuim puternic la curățarea aerului in Wiesbaden, acest tip de proiect fiind unic in Germania pana in prezent”, a declarat Manfred Fuhg, Șeful Siemens Mobility Germania.

Prin utilizarea rețelelor de mobilitate, logistică și date, împreună cu gestionarea activă a traficului rutier, emisiile legate de trafic în oraș vor fi reduse. Sistemul necesită un volum mare de date și informații furnizate de camere și senzori care monitorizează cantitativ și anonim volumul de trafic al unei game variate de utilizatori, cum ar fi vehicule, biciclete și pietoni. Informații suplimentare privind evenimentele publice, sistemele de transport public ale orașului și situația în schimbare a parcării sunt, de asemenea, incluse în analiza sistemului, împreună cu datele furnizate de senzorii de mediu.

Cu ajutorul analizei Big Data, fluxul de date din diverse surse poate fi procesat și legat. Corelațiile pot fi apoi determinate din datele de mediu și de trafic analizate și pot fi identificate măsuri adecvate. Aceste analize în timp real reprezintă baza pentru controlul activ al traficului sensibil la mediul înconjurător.

Siemens Mobility nu numai că furnizează infrastructura necesară pentru proiect, ci va folosi și modele de simulare furnizate de compania software recent integrată Aimsun. De ani de zile, Wiesbaden a fost unul dintre cele aproximativ 70 de orașe din Germania amenințate de restricții legale pentru vehiculele diesel datorită depășirii normale a limitelor stabilite pentru emisiile de dioxid de azot.


Foto&info: Siemens Mobility

835 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *