Siemens va digitaliza toată infrastructura feroviară norvegiană cu 800 de milioane de euro

Siemens va digitaliza toată infrastructura feroviară norvegiană cu 800 de milioane de euro

Siemens urmează să digitalizeze întreaga rețea de cale ferată norvegiană, cu lungimea de aproximativ 4.200 de kilometri, cu sistemul de control al trenurilor europene (ETCS) de nivel 2, Trayingard, combinat cu soluția Siminet W de tip interlocking și soluția de comunicație pe bază de rețea tip Sinet. Contractul a fost lansat de Bane NOR SF, societatea de stat responsabilă de infrastructura feroviară națională norvegiană, responsabilă cu deținerea, întreținerea, exploatarea și dezvoltarea rețelei. Noul sistem de semnalizare digitală îmbunătățește siguranța, punctualitatea și capacitatea sistemului feroviar și este planificată a fi finalizată în 2034. Contractul include și servicii de întreținere timp de 25 de ani și se ridică la aproximativ 800 de milioane de euro în total.

Investiția în ETCS este un pas important într-o revoluție feroviară norvegiană. Bane NOR va investi mai mult de 2 miliarde de euro în digitalizare și automatizare a rețelei sale feroviare pe o perioadă de zece ani. Acest lucru se va realiza prin intermediul inițiativei ERTMS (Sistemul european de management al traficului feroviar) și va face din Norvegia un model în folosirea tehnologiei digitale în sectorul feroviar.
Siemens va digitaliza toată infrastructura feroviară norvegiană cu 800 de milioane de euro
Odată cu noua tehnologie ETCS, sistemul de semnalizare feroviar norvegian va fi digitalizat. Domeniul de aplicare al proiectului include sistemul complet de semnalizare cu interlocking, sistemul ETCS Level 2, mașinile punctate, sistemele de detectare a trenurilor, trecerile la nivel și infrastructura asociată de-a lungul liniilor. Prima linie care va fi echipată cu noul sistem de semnalizare va fi Nordlandsbanen și este programată să înceapă să funcționeze în 2022. Introducerea ETCS în zona Oslo este planificată pentru 2026. Finalizarea noului sistem este planificată până în 2034 .

Sistemul de securitate inteligent distribuit Sinet se bazează pe interfețele de comunicare standard din industrie și include funcționalitatea pentru serviciile bazate pe cloud. Cu sistemul ETCS ca sistem de semnalizare, semnalele principale nu mai sunt necesare pe linii, deoarece aspectele semnalului sunt transferate direct în cabina mecanicului. Acest lucru va face operarea feroviară mai eficientă.Sistemul face parte dintr-un standard european care va înlocui mai mult de 20 de sisteme de gestionare a trenurilor de astăzi. Cu interoperabilitatea trenurilor ETCS, se poate realiza rutarea în întreaga Europă. De exemplu, un tren de marfă poate fi condus din Italia până în Norvegia, fără a fi nevoie să schimbe locomotive la frontiere. Acest lucru va face transportul de mărfuri și pasageri atât mai rapid și mai ieftin decât în prezent.

Foto&info: Siemens

995 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *