Trenurile Rin-Ruhr Express ale Siemens Mobility au fost lansate conform programului

Trenurile Rin-Ruhr Express ale Siemens Mobility au fost lansate în grafic

Unitățile electrice multiple (EMU), construite de Siemens Mobility pentru linia Rin-Ruhr Express (RRX), vor începe să funcționeze punctual odată cu schimbarea orarului sistemului feroviar la 9 decembrie 2018. Autoritatea federală feroviară germană (EBA) a aprobat oficial trenurile pentru operare. Termenul stabilit a fost îndeplinit la timp și operațiunea comercială va începe pe linia RE 11 care leagă Düsseldorf, Duisburg, Essen, Dortmund, Hamm, Paderborn și Kassel. Până la 43.000 de pasageri folosesc zilnic această rută. Un total de 15 trenuri vor intra acum în serviciu. Noile trenuri Desiro HC oferă o capacitate de 25% mai mare decât trenurile utilizate anterior pe această linie și oferă confort sporit pentru pasageri. Service-ul și întreținerea digitalizată furnizate de Siemens Mobility garantează peste 99% disponibilitatea noilor EMU-uri.

Expresul Rhine-Ruhr Express este primul tren din lume produs în serie, care oferă un nou sistem de tratare a ferestrelor de înaltă frecvență, care îmbunătățește considerabil recepția telefonică în trenuri. Cercetătorii de la Siemens Mobility au dezvoltat această acoperire specială pentru ferestre, care permite ca semnalele radio să treacă prin sticlă fără probleme. Soluția este un model fin care este lăcuit în stratul transparent, conductiv, transparent al geamurilor. Ferestrele instalate permit undelor radio să penetreze geamul de până la 500 de ori mai bine decât cu geamurile termoizolante convenționale. Cu această soluție specială, pasagerii pot naviga pe Internet și telefon pentru prima dată fără întreruperi ale semnalelor și nu este nevoie să se instaleze repetoare speciale în trenuri.

Aprobarea autorității feroviare federale a fost acordată în urma noii proceduri din Germania, care oferă producătorilor de trenuri și operatorilor planificarea securității. În această procedură, certificatele de probă și test pot fi emise de centre de testare recunoscute, începând cu faza de proiectare a trenului.

În Renania de Nord-Westfalia (NRW), în jur de 2,4 milioane de persoane utilizează zilnic sistemul feroviar regional, iar numărul acestora crește. RRX, care este apreciat ca un proiect al secolului pentru regiunea metropolitană, va contribui la satisfacerea cererilor de transport în continuă creștere din regiunea Rinului și Ruhr. După finalizare, șapte linii de cale ferată vor lega orașele importante din NRW cu centre importante, cum ar fi Kassel și Koblenz, în statele vecine Rhineland-Palatinate și Hesse. Pe ruta de bază dintre Köln și Dortmund, pasagerii vor putea să utilizeze serviciile feroviare la fiecare sfert de oră odată ce infrastructura sistemului a fost extinsă și modernizată. Sistemul va fi utilizat de circa opt milioane de persoane care locuiesc în orașe sau aproximativ 45% din populația NRW.

Siemens Mobility va livra un total de 82 de trenuri construite special din familia de tren Desiro dovedită. Cel mai nou membru al familiei, Desiro HC, este proiectat pentru capacități mari de pasageri. Fiecare tren de 105 de metri este format din patru vagoane și are 400 de locuri. În timpul funcționării, două unități de trenuri vor fi cuplate pentru a crea un expres de opt vagoane cu aproximativ 800 de locuri. În plus, Siemens Mobility va fi responsabil pentru serviciul și întreținerea trenurilor pe o perioadă de 32 de ani. O instalație de întreținere de ultimă oră, cea mai modernă din lume, a fost construită special în acest scop în Dortmund-Eving. Contractul RRX, cu un cost total de 1,7 miliarde de euro, marchează cea mai mare comandă pe care Siemens Mobility a primit-o vreodată pentru sectorul regional de transport feroviar din Germania.


Foto&info: Siemens Mobility

1.222 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *