Siemens demonstrează primul sistem eHighway în S.U.A.

Siemens și „South Coast Air Quality Management District (SCAQMD)” desfășoară o demonstrație pe distanța de o milă, cu emisii zero, la tehnologia eHighway, în orașul Carson, S.U.A., lângă porturile din Los Angeles și Long Beach. Trei camioane de transport de marfă se deplasează de-a lungul șoselei care utilizează tehnologia Siemens pentru a electrifica benzile de autostradă selectate printr-un sistem de catenară frontală. Acest sistem de catenară alimentează camioanele cu energie electrică, similar cu modul în care tramvaiele sau troleibuzele sunt alimentate pe străzile orașelor. De asemenea, sistemul permite operarea camioanelor în afara secțiunilor electrificate ale șoselei.
eHighway
Camioanele grele sunt sursa numărul unu de emisii de smog în California de Sud. Dezvoltarea unui sistem pentru transportul mărfurilor cu zero sau aproape zero emisii în porturi va reduce emisiile de smog, toxice și gaze cu efect de seră în comunitățile din jurul porturilor, care sunt zonele cele mai afectate de poluarea aerului.



Un camion electric, un camion electric cu gaz natural și un camion diesel-hibrid se deplasează acum cu un sistem de catenare de o milă pe benzile autostrăzii South Alameda către Canalul Dominguez în Carson. Se așteaptă ca sistemul să reducă consumul de combustibil fosil, să reducă costurile de exploatare ale camioanelor, să reducă în mod substanțial emisiile de smog, toxice și de CO2 și să contribuie la acomodarea cu creșterea dependenței de transportul de mărfuri. Scopul acestui proiect specific este să demonstreze sistemul eHighway aplicat în exploatarea camioanelor pe drumurile publice din S.U.A. și să pregătească aplicații pentru inițiative de amploare în viitor.
Samsung DeX va transforma telefonul într-un veritabil sistem desktop
Lamborghini prezinta masina sport a viitorului Terzo Millennio
LG si QUALCOMM dezvolta in comun solutii de conectivitate pentru automobile
Sistemul demonstrativ, similar cu sistemele de troleibuze sau tramvaie, dispune de o linie aeriană de contact care face ca alimentarea să fie disponibilă camioanelor de-a lungul drumului printr-un pantograf activ aflat în zona de sus a camioanelor eHighway care transferă energia de la liniile aeriene către motoarele electrice de tracțiune. Pantograful se poate conecta și deconecta automat cu linia de contact printr-un sistem de senzori în timp ce camioanele se mișcă, oferindu-le aceeași flexibilitate pe care o au camioanele convenționale diesel. Acest lucru permite camioanelor să schimbe cu ușurință benzi sau să depășească alte vehicule fără a fi dependente permanent de sistemele de alimentare. Pentru a asigura în același timp aceeași flexibilitatea camioanelor convenționale, vehiculele eHighway utilizează un sistem electric hibrid care poate fi alimentat fie de motorină, gaz natural comprimat (CNG), baterie sau alte surse de energie la bord, atunci când circulă în afara liniilor de alimentare cu catenară.
CFR pregateste reabilitarea garii istorice din Curtea de Arges
CFR Marfa castiga un contract în valoare de 29 de milioane de euro pentru transportul carbunelui la CET Govora
Fotoreportaj – Calea ferata si tunelul feroviar din zona Lujerului
În iunie 2016, Siemens a lansat primul sistem de eHighway din lume pe drumurile publice din Suedia. Acesta rulează pe o secțiune de doi kilometri de pe autostrada E16, la nord de Stockholm, până în anul 2018. Pentru proiect sunt utilizate două vehicule bio-diesel-hibride. În plus, sunt planificate să înceapă testările în trei etape ale tehnologiei eHighway pe autostrăzile germane în 2019.

Foto&info: Siemens Press

789 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *