Asociația Producătorilor Auto din Europa: mașinile electrice au o cotă de piață în creștere cu un maxim de aproape 40% în Norvegia dar necesită o impunere mai mare în zona de est a Europei
Tehnologie

Siemens colaborează cu chinezii de la TIES pentru dezvoltarea de baterii pentru vehiculele electrice

Siemens Digital Industries Software s-a asociat cu Institutul de Tehnologii Avansate de Stocare a Energiei (TIES) Lake, un mare centru chinez de cercetare și dezvoltare a stocării de energie, pentru a construi un Centru de Inovare pentru Tehnologia Bateriei Avansate. Centrul de inovație, care va fi amplasat la unitatea de 500 de milioane de yuani, 51.000 de metri pătrați din Liyang, China, va fi dedicat transformării și modernizării industriei avansate a bateriilor, inclusiv dezvoltării cercetării și dezvoltării avansate a tehnologiei bateriilor și dezvoltării și introducerii de talente înalte în această zonă în creștere.

Centrul de inovare va oferi lanțului avansat de inovație a bateriilor și lanțului industrial cu servicii digitale complete, inclusiv proiectare și simulare, testare și analiză, verificare pilot și simulare inginerească. Între timp, Centrul de inovare va oferi, de asemenea, întreprinderilor producătoare, atât interne cât și din străinătate, servicii de transformare digitală profesională de înaltă calitate, inclusiv servicii de consultanță pentru construcții digitale și construcții digitale pentru întreprinderi mijlocii și mari, implementarea de soluții complete pentru întreprinderi digitale , precum și dezvoltarea capacităților digitale pentru închirieri de laborator și partajare pentru întreprinderi mici și micro. În acest sens, acest centru poate permite cercetarea avansată în tehnologia bateriilor, poate colabora pe întregul lanț de aprovizionare și poate permite partenerilor să dezvolte tehnologiile de vârf ale bateriilor necesare pentru o gamă îmbunătățită cu viitoarele vehicule electrice.

Lansat în aprilie 2019, TIES a fost înființat în comun de Institutul de Fizică, Academia Chineză de Știință și Parcul Tehnologic Jiangsu Zhongguancun (Z-Park) pentru dezvoltarea noilor tehnologii de baterii și furnizarea de servicii personalizate de înaltă calitate. Centrul de inovare ABTIC este planificat să se deschidă până la sfârșitul lui 2019. Este primul centru de inovare axat pe tehnologia avansată a bateriilor și este primul centru din China care oferă servicii de testare, cercetare și dezvoltare, verificare și tehnologie terță parte către industria bateriilor. O mare parte din ecosistemul puternic al bateriilor din China, inclusiv companii interne și internaționale, precum CATL și LG Chem, este grupat la câteva sute de kilometri de Liyang.


Foto: mobilitate.eu

94 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *