Sistemele CBTC Siemens sunt operaționale pe secțiunea centrală a S-Bane din Copenhaga

Sistemele CBTC Siemens sunt operaționale pe secțiunea centrală a S-Bane din Copenhaga

Secțiunea de linie dintre Nordhavn și Carlsberg / Sydhavn prin Gara Centrală Copenhaga a fost pusă în funcțiune cu noul sistem de semnalizare CBTC de la Siemens. Aceasta este cea mai recentă evoluție în cadrul unei modernizări în curs de desfășurare a întregii rețele S-Tog din Copenhaga, înlocuind sistemele care au echipat linia din anii 1970. Modernizarea va permite operatorului să reducă progresele trenului de la 120 de secunde la 70 de secunde în interiorul orașului. Secțiunea recent modernizată a constat dintr-o linie dublă de aproximativ 10 km care acoperă șapte stații, iar 50% din întreaga rețea S/Tog este acum operată cu noul sistem CBTC.

În cadrul unui contract de 252 de milioane de euro atribuit în 2011, Siemens Mobility instalează un sistem de control al trenurilor bazat pe comunicații (CBTC) în întreaga rețea S-Bane de 170 de kilometri, ca parte a unei modernizări complete a rețelei.
Siemens Mobility echipează în prezent cei 170 de kilometri de cale în cinci faze. La începutul anului 2021, Farum și liniile de inel ale S-Bane au fost cele mai recente puse în funcțiune, ducând lansarea totală în sistem la 43%. CBTC este activă pe tronsonul Hillerød – Jægersborg din 2016, iar pe tronsonul Jægersborg – Klampenborg și Svanemøllen – Ryparken din 2019. Lucrările la tronsoanele rămase sunt de așteptat să fie finalizate în 2022.

Odată ce întreaga rețea este deschisă, până la 84 de trenuri pe oră vor călători pe rețeaua centrală – echivalentul a peste 100 de milioane de pasageri pe an. S-Bane din Copenhaga este coloana vertebrală a rețelei de transport public în masă a capitalei. Transporta în jur de 350.000 de pasageri pe zi – iar acest număr este în continuă creștere. Aceasta reflectă creșterea în zona metropolitană din jurul capitalei daneze, unde trăiește acum mai mult de o cincime din întreaga populație a Danemarcei.

Foto&info: Siemens Mobility349 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *