Siemens și Alstom trec la un nou nivel al lansării unui campion global al mobilității

Siemens și Alstom trec la un nou nivel al lansării unui campion global al mobilității

Siemens și Alstom au stabilit următoarea etapă cheie pentru a deveni un campion în mobilitate. Aceștia au intrat astăzi într-un Acord de combinare a afacerilor (BCA) cu privire la combinația de afaceri mobilitate Siemens, inclusiv businessul de tracțiune pe șine, cu Alstom. Această BCA respectă Memorandumul de înțelegere semnat la 26 septembrie 2017 și încheierea procesului necesar de informare și consultare al consiliului de administrație la Alstom privind acordul propus. BCA stabilește termenii și condițiile convenite de cele două companii.

Atât Alstom, cât și Siemens au anunțat și conducerea propusă pentru viitorul consiliu de administrație al Siemens-Alstom. Siemens propune nominalizarea lui Roland Busch, membru al Consiliului de conducere al Siemens AG, pentru a îndeplini funcția de președinte al consiliului de administrație al entității combinate. Acest rol ar fi în plus față de atribuțiile lui Busch la Siemens AG. Yann Delabriere, care este în prezent directorul principal al consiliului Alstom, va fi numit în funcția de vicepreședinte al consiliului director în calitate de director independent. Aceasta urmează anunțului făcut la 26 septembrie 2017 că Henri Poupart-Lafarge va continua să servească ca director general al companiei combinate, precum și membru al Consiliului de administrație. Aceste nominalizări fac obiectul aprobării de către acționarii Alstom, precum și finalizarea tranzacției în urma aprobării de către diferite autorități.

„Odată cu semnarea BCA, am ajuns la o etapă importantă în calea construirii unui nou lider capabil să facă față provocărilor mobilității de mâine. Ambele companii lucrează cu sârguință și într-un spirit foarte bun pentru a progresa spre încheierea procedurilor. Ilustrează angajamentul companiilor de a echilibra guvernanța viitoarei companii „, a declarat Henri Poupart-Lafarge, președinte și CEO al Alstom.„Roland Busch este cea mai bună persoană pe care am putea să o nominalizăm pentru această sarcină importantă”, a declarat Joe Kaeser, președinte și CEO al Siemens AG. „În calitate de membru al Consiliului de Administrație al Atos, el a câștigat, de asemenea, o experiență valoroasă în integrarea și gestionarea colaborărilor industriale germane și franceze. Pentru mine, în numirea sa în această poziție responsabilă.”

„Siemens-Alstom are toate premisele necesare pentru a deveni o poveste europeană de succes”, a declarat Roland Busch. „Sunt onorat să preiau acest rol important pentru o companie foarte atractivă într-o piață în plină ascensiune. Aștept cu nerăbdare să fac parte dintr-o echipă puternică – și în special să colaborez cu Yann Delabriere și să continui foarte solid și aproape colaborarea cu Henri Poupart-Lafarge.”

„Sunt foarte încântat să iau parte la acest nou capitol al istoriei Alstom, care este nașterea unui nou campion, echipat în mod unic pentru a răspunde nevoilor de mobilitate în continuă schimbare ale lumii.” Aștept cu nerăbdare să lucrez cu o astfel de echipă de conducere experimentată, „a spus Yann Delabriere.
Consiliul de administrație al companiei combinate va avea 11 membri, dintre care șase – inclusiv președintele – vor fi numiți de Siemens. Patru membri independenți și directorul executiv vor completa comitetul.

Închiderea este așteptată la sfârșitul anului calendaristic 2018. Tranzacția este supusă aprobării acționarilor Alstom la Adunarea Acționarilor companiei, planificată să aibă loc în iulie 2018. Tranzacția este, de asemenea, supusă aprobării autorităților de reglementare relevante, inclusiv străine, aprobarea de către Ministerul Economiei și Finanțelor din Franța și aprobarea de către autoritățile antitrust, precum și confirmarea de către autoritatea franceză de piață de capital (AMF) că nu este necesară lansarea unei oferte obligatorii de preluare de către Siemens după finalizarea contribuției. Siemens a inițiat deja procesul intern de separare a afacerii sale de mobilitate și a altor afaceri conexe pentru a se pregăti pentru combinarea cu Alstom. Noul grup va avea sediul central în Saint-Ouen, Franța, și va continua să fie listat la bursa din Paris. Ca parte a acestei tranzacții, Siemens va primi acțiuni noi emise în societatea combinată, reprezentând 50% din capitalul social al Alstom pe o bază complet diluată.

Foto: Siemens

925 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *