Siemens Mobility a primit o comandă pentru 40 de locomotive Vectron de la TX Logistik AG

Siemens Mobility și FS Italiane Group, împreună cu filiala sa TX Logistik AG, au semnat un contract la târgul Transport Logistic din München pentru livrarea a 40 de locomotive Vectron. Comanda include întreținerea completă timp de 15 ani plus o prelungire opțională a serviciului la următoarea revizuire respectivă. De asemenea, părțile au convenit asupra unei opțiuni pentru comandarea a 25 de locomotive suplimentare. Locomotivele vor fi construite la uzina Siemens Mobility din München-Allach și sunt planificate să transporte mărfuri de-a lungul coridorului Rin-Alpin. Volumul total al comenzilor este de aproximativ 300 de milioane de euro.

„Suntem deosebit de încântați că acum putem număra și TX Logistik AG printre clienții noștri. Cu Vectron, livrăm o locomotivă de ultimă generație, conectată digital în rețea, care face posibilă operarea în cinci țări diferite, care se întind de la râul Rin până la Alpi. Aplicațiile Railigent X, parte a platformei de afaceri digitale deschise Siemens Xcelerator, vor permite întreținerea predictivă și bazată pe condiții a flotei Vectron pentru a-și asigura fiabilitatea și disponibilitatea optime”, a declarat Michael Peter, CEO al Siemens Mobility.

Locomotivele comandate de TX Logistik vor avea o viteză maximă de 160 km/h și vor fi echipate cu Sistemul european de control al trenurilor (ETCS), precum și cu sisteme naționale de control al trenurilor pentru operarea în Germania, Austria, Elveția, Țările de Jos și Italia. Întreținerea se va face în rețeaua de ateliere Railcover situată de-a lungul Coridorului Rin-Alpin.

Foto: mobilitate.eu

548 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *