Se cere urgentarea cererii de finanțare a lucrărilor CFR pe ruta Radna – Gurasada – Simeria km 641

Ministrul delegat Rovana Plumb a avut o întâlnire cu principalii beneficiari din sectorul de transporturi, care se regăsesc în portofoliul de proiecte finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Scopul dialogului a fost identificarea soluțiilor pentru accelerarea ritmului lucrărilor și al decontării facturilor pe proiectele finanțate din POIM, în scopul creșterii gradului de absorbție.
„Un demers necesar pentru deblocarea mecanismului de atragere a fondurilor europene este acela de a discuta punctual stadiul fiecărui proiect în parte și de a dispune măsuri specifice de la caz la caz, fiindcă trebuie accelerat ritmului lucrărilor. Trebuie să înțelegem cu toții că România are nevoie să absoarbă bani europeni în zona de infrastructură, fie că vorbim de cea rutieră, feroviară, navală sau aeroportuară”, a arătat în cadrul întâlnirii doamna Rovana Plumb.

Ministrul a solicitat CFR, în mod expres, finalizarea urgentă a cererii de finanțare pentru proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată ruta Radna – Gurasada – Simeria km 641, pentru a putea semna contractul de finanțare cât mai curând posibil.Delegația Ministerului Transporturilor a fost condusă de doamna secretar de stat Maria Magdalena Grigore, însoțită de directorul general al Organismului Intermediar de Transporturi, doamna Carmen Moraru. Din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a participat directorul general, domnul Ștefan Ioniţă. Din partea CFR, au fost prezente doamnele Luca Irimeşi şi Monica Mihăileanu, directori în instituți.

Despre POIM:
Programul Operațional Infrastructură Mare este cel mai mare program operațional din România și al doilea, ca mărime, din Uniunea Europeană. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocării nerambursabile (peste 9,4 miliarde euro) și, mai mult, un program strategic pentru țara noastră, având în vedere faptul că asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale țării, în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Foto: Andrei Marian

892 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *