Elveția – SBB Cargo achiziționează în leasing 35 de locomotive Vectron de la Siemens Mobility

SBB Cargo cumpără 20 de locomotive Siemens Vectron

Pentru a-și reînnoi flota de vehicule, SBB Cargo AG închiriază 35 de locomotive moderne Vectron de la Siemens Mobility. Închirierea va începe în 2024 și va dura opt ani. Noile locomotive garantează un nivel ridicat de disponibilitate a vehiculelor și, prin urmare, o calitate înaltă a transportului interior de marfă. Achiziția vine în contextul în care este necesară o reînnoire a flotei, deoarece portofoliul SBB Cargo de vechi locomotive principale va ajunge la sfârșitul duratei de viață economică și tehnică în următorii ani.

Pentru a rămâne flexibil din punct de vedere strategic, SBB Cargo a decis să închirieze locomotive. Acesta este administrat de proprietarul NorthRail în cooperare cu banca elvețiană Reichmuth AG. NorthRail și Reichmuth vor închiria locomotivele către SBB Cargo pentru opt ani. Contractul de închiriere include și întreținerea vehiculelor pentru aceeași perioadă de timp în care Siemens va lucra cu SBB Cargo. Vehiculele vor fi fabricate la uzina Siemens Mobility din München-Allach și livrate în 2024.

Locomotiva Vectron de la Siemens Mobility este o locomotiva moderna si bine testata. Locomotivele au parcurs peste 585 de milioane de kilometri ca flotă, în peste 20 de țări europene. Prin urmare, există un nivel ridicat de standardizare. Locomotivele Vectron sunt proiectate pentru o viteză maximă de funcționare de 160 km/h. Noile vehicule pentru SBB Cargo sunt echipate cu sistemul european de control al trenurilor ETCS BL3, precum și cu sistemele naționale de control al trenurilor necesare.

SBB Cargo va continua să-și dezvolte strategia de flotă pe termen lung în consecință, în funcție de decizia politică privind direcția viitoare a transportului de marfă interioară în Elveția. Cu noile locomotive, SBB Cargo investește într-un nivel ridicat de disponibilitate a vehiculelor și, prin urmare, în calitatea transportului în transportul interior de marfă. În acest fel, pot fi îndeplinite cerințele ridicate ale clienților pentru calitate.

SBB Cargo transportă 185.000 de tone pe zi pentru clienții săi în vagoane, trenuri bloc și transport combinat în interiorul Elveției, reducând astfel povara rutieră cu 15.000 de călătorii cu camioanele pe zi și mediul cu 460.000 de tone de CO pe an.

641 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *