SBB Cargo anunță rezultate pozitive pentru trenul experimental 5L după 30.000 de kilometri de teste

SBB Cargo anunță rezultate pozitive interimare pentru trenul de 5L după 30.000 de kilometri de test. Din iunie 2018, trenul de demonstrație 5L se află pe rețeaua feroviară elvețiană, timp în care cele 16 vagoane de marfă au acoperit între 20.000 și 30.000 kilometri de testare. Prima evaluare intermediară a arătat că toate vagoanele cu diferitele componente inovatoare instalate sunt în stare excelentă.

Caracteristica specială a celor 16 vagoane de marfă este aceea că fiecare constă dintr-o combinație diferită de componente unice . Cu trenul 5L Demonstratorzug SBB Cargo testează șase tipuri de componente pentru funcțiile și proprietățile viitoarelor generații de vagoane (în paranteze sunt producătorul respectiv): boghiului (ELH, WBN, Tatra, Greenbrier), de cuplare automată (Voith, Faiveley), roți (Bochum club, Lucchini, Bonatrans), frane pe disc (Knorr, Faiveley, Dako) și de informații/senzori (Bosch, PJ Messtechnik Graz, sistem de frânare KES Keschwari).


Cele 16 vagoane sunt echipate cu senzori care măsoară toate mișcările de-a lungul întregului traseu. Senzorii colectează date privind kilometrajul (direcția de deplasare divizată), capacitatea de transport (tonă-divizată în funcție de direcția de deplasare), distribuția razelor de distribuție a vitezei, valoarea Q, energia de frânare convertită și denivelările bobinaj. Iar măsurătorile au arătat că toate componentele au obținut rezultate bune până la rezultate foarte bune în toate combinațiile.Foto&info: SBB CARGO

1.491 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *