SBB achiziționează încă 7 trenuri Giruno de la Stadler

SBB achiziționează încă 7 trenuri Giruno de la Stadler

SBB plănuiește să-și extindă serviciile internaționale în Germania, probabil din 2026. Acest lucru necesită trenuri care să poată circula pe rețeaua de mare viteză Deutsche Bahn (DB). În consecință, SBB achiziționează încă 7 trenuri Giruno de la Stadler.

DB și SBB extind în continuare gama de servicii internaționale de pasageri între Elveția și Germania. Înainte de pandemia de coronavirus, cererea de călătorii cu trenul către Germania creștea constant. Astăzi, a revenit deja la nivelurile din 2019. Mai multe conexiuni directe prin Basel către diferite destinații din Germania sunt de așteptat să fie oferite începând cu 2026.

Pentru această extindere a serviciilor, trenurile SBB trebuie să poată circula cu o viteză de 250 km/h pe liniile de mare viteză ale DB. În prezent, SBB își operează serviciile către Germania cu trenuri Astoro (ETR610) și Eurocity achiziționate la sfârșitul anilor 1980. Trenurile Eurocity nu îndeplinesc cerințele de viteză pentru conceptul de serviciu avut în vedere și nu pot fi utilizate în acest scop. Trenurile Astoro existente care sunt potrivite pentru rețeaua de mare viteză sunt deja utilizate pe alte linii de mare viteză și, prin urmare, nu sunt disponibile. De aceea, SBB comandă alte șapte trenuri Giruno de la Stadler pentru aproximativ 250 de milioane de franci elvețieni. Aceste șapte vehicule fac parte din dreptul de opțiune pe care SBB îl publicase când Giruno a fost scos la licitație. Compozițiile Eurocity vor continua să fie utilizate pentru conexiuni naționale și internaționale.

Cele 29 de trenuri Giruno existente au fost comandate în 2014. Al 29-lea Giruno a fost livrat pe 10 mai 2021. Trenurile circulă deja de la Basel/Zurich la Lugano/Milan și mai departe către Genova, Bologna și Veneția.

Giruno este trenul de mare viteză SMILE al lui Stadler. SMILE este o unitate multi-sistem electrică cu 11 vagoane, cu o lungime de 202 de metri, care poate opera cu viteze de până la 250 de kilometri pe oră. În dublă tracțiune, Giruno oferă pasagerilor un total de 810 de locuri pe o lungime de până la 400 de metri. Trenurile sunt echipate cu o intrare cu podea joasă pentru diferitele înălțimi de peron din Elveția, Austria și Italia (55 cm în toate cele trei țări) în raport cu Germania (76 cm). Aceasta este o premieră SBB pentru un tren cu un singur etaj, cu unități multiple. Giruno depășește cerințele Legii privind egalitatea în drepturi pentru persoanele cu dizabilități; are aproximativ de două ori mai multe locuri accesibile pentru scaune cu rotile și toalete decât este prevăzut legal. Trenurile pot oferi, de asemenea, un mare confort: oferă o recepție bună a semnalului de telefonie în deplasare, prize de curent la toate locurile, suporturi mari pentru bagaje, toalete separate de sex și un concept modern de iluminat cu lumini LED care economisesc energie. Întregul interior este amenajat spațios și luminos.

Foto&info: STADLER

826 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *