În a patra zi fără linia 41 șantierele Pasaj Grant și Pod Ciurel avansează în timp ce șantierul M5 de la Piața Drumul Taberei nu dă semne că va fi lansat în termen

Începând de sâmbătă 29 iunie 2019 a fost închis unul din cele mai importante mijloace de transport din București, metroul ușor 41, care leagă o zonă importantă a orașului, ce nu poate fi conectată ușor cu alt tip de mijloc de transport. Acest lucru s-a văzut încă din 1 iulie, prima zi lucrătoare fără linia 41, când autobuzele mai mult au stat în trafic din cauza aglomerației traficului auto, aglomerație prezentă permanent pe această rută, motiv pentru care a și fost realizată în 2002 această linie de metrou ușor. Lucrările au fost lansate încă dinaintea închiderii liniei de tramvai în zona Pod Ciurel, unde echipele pregătesc montarea grinzilor podului metalic peste Șoseaua Virtuții, fiind nevoie de reazemele temporare montate în zona liniilor de tramvai. În cursul zilei de azi deja era montat primul reazem, fiind pregătită fundația pentru al doilea, iar echipele lucrau la racordarea zonei pe unde va fi deviat traficul auto în perioada montajului grinzilor.

De asemenea, față de momentul închiderii traficului, lucrările au avansat și pe Pasaj Grant, unde deocamdată de lucrează exclusiv la frezarea asfaltului, demontarea bordurilor, a rosturilor de dilatație și a căii de rulare a tramvaiului, echipele CMSPPB fiind prezente în număr important pe șantier.

În schimb, șantierul pasajului pietonal și al utilităților M5 este abandonat, fără a exista niciun semnal, organizare de șantier, marcaj, care să anunțe demararea lucrărilor. Este vorba de lucrări complexe, ce implica devierea de utilități, construcția de pereți mulați și alte proceduri, care dacă nu sunt lansate din timp, vor duce la prelungirea cu mai multe luni a lucrărilor.

Foto: mobilitate.eu

1.764 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *