Rețeaua S-Bahn Berlin împlinește 99 de ani de la punerea în funcțiune

Rețeaua S-Bahn Berlin împlinește 99 de ani de la punerea în funcțiune

Pusă în funcțiune pe 8 august 1924, rețeaua de metrou de suprafață S-Bahn Berlin a împlinit anul acesta 99 de ani de exploatare. Ajunsă l o lungime de 340 km, 168 de stații și 16 linii, rețeaua are o utilizare zilnică de peste 1,5 milioane călători pe o infrastructură ce permite viteze maxime de 100 km/h. În 1924, primul S-Bahn circula între Bernau și Stettiner Bahnhof (Nordbahnhof astăzi), iar primele teste până la construcția și punerea efectivă în circulație au avut loc la începutul anilor 1900.

Rețeaua este formată din mai multe linii care tranzitează zonele berlinului, în timp ce liniile S41 și S42 formează inelul principal al orașului, circulând fără niciun fel de pauză pe acest circuit. Practic, cele două linii nu au capăt, singurele momente când călătorii trebuie să schimbe trenul pentru a continua călătoria fiind când trenul se retrage din circulație la o anumită stație.

La capitolul material rulant, la ora actuală rețeaua utilizează trenuri moderne din generația produsă de Stadler/Siemens începând cu 2019 și intrată în circulație din 2021, în prezent fiind livrate 104 din cele 106 trenuri contractate, până la finalul verii urmând ca asocierea Stadler/Siemens să încheie livrarea trenurilor.

Foto: mobilitate.eu

333 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *