Căile Ferate Ruse vor investi 150 de miliarde de ruble în servicii digitale până în anul 2025
Transport

Căile Ferate Ruse și Căile Ferate din Azerbaidjan convin asupra dezvoltării coordonate a coridoarelor de transport eurasiatice

Căile Ferate Ruse și Căile Ferate din Azerbaidjan au semnat un memorandum privind dezvoltarea cooperării în Baku, capitala Azerbaidjanului. Memorandumul a fost semnat la 6 mai 2019 de către CEO și președintele Consiliului Căilor Ferate Ruse Oleg Belozerov și președintele căilor ferate din Azerbaidjan Cavid Gurbanov.

Memorandumul urmărește implementarea unei politici coordonate pentru dezvoltarea și funcționarea Coridoarelor Internaționale de Transport Eurasiatice, inclusiv extinderea relațiilor economice externe și asigurarea condițiilor optime de transport pentru traficul de tranzit și import-export.

Părțile intenționează să dezvolte o cooperare cuprinzătoare în sectorul feroviar, inclusiv potențialul de transport și de tranzit al companiilor feroviare naționale. În special, acestea vor implementa activități comune care vor contribui la creșterea traficului de marfă de-a lungul rutelor Iran-Azerbaidjan-Rusia-Europa pe ruta vestică a Coridorului Internațional de Transport Nord-Sud și ruta Rusia-Azerbaidjan-Turcia de-a lungul infrastructurii din linia de cale ferată Baku – Tbilisi – Kars.

Căile ferate ruse și Căile ferate din Azerbaidjan au convenit de asemenea în comun să atragă încărcături suplimentare pentru trenurile de containere de-a lungul rută de vest a coridorului Nord-Sud și alte rute.

În plus, companiile își vor concentra eforturile asupra dezvoltării traficului de tranzit est-vest-est, în primul rând în comunicarea dintre Azerbaidjan și China în tranzit prin Rusia, precum și între China și alte țări în tranzit prin Rusia și Azerbaidjan.

Părțile și-au exprimat dorința de a îmbunătăți calitatea serviciilor, de a asigura utilizarea eficientă a materialului rulant și de a oferi rate tarifare competitive. Se va elabora un spațiu unic de informare pentru a îmbunătăți eficiența procedurilor comerciale și tehnologice prin introducerea tehnologiilor moderne, gestionarea documentelor electronice și urmărirea mișcărilor de transport de marfă.


Foto&info: RZD

207 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *