Russian Railways și Japonia au ajuns la un acord pentru trenuri de containere Japonia – Rusia – Europa

Russian Railways și Japonia au ajuns la un acord pentru trenuri de containere Japonia – Rusia – Europa

Russian Railways, Ministerul Transporturilor din Federația Rusă, Ministerul Terenului, Infrastructurii, Transportului și Turismului din Japonia și Asociația Operatorilor Intermodali Transsiberieni din Japonia au încheiat un acord privind organizarea traficului feroviar de containere între Japonia și Rusia – Europa. Acordul a fost semnat la Tokyo la 24 mai 2019 de către adjunctul Ministrului Transporturilor al Federației Ruse, Vladimir Tokarev, prim-adjunct al Directoratului Căilor Ferate Ruse, Alexander Misharin, primul ministru adjunct al landului, infrastructurii, transportului și turismului din Japonia (MLIT) Yasuhiro Sinohara și președintele Asociației Trans-Siberice a Operatorilor Intermodali din Japonia (TSIOAJ) Massoud Kenjiro.

Scopul memorandumului este de a dezvolta un serviciu sigur, fără pauze, rapid și convenabil pentru containere și de a mări volumul de transporturi de mărfuri pentru containere, folosind calea ferată trans-Siberian între Japonia-Rusia-Europa. Părțile au convenit să dezvolte împreună infrastructura necesară transportului și logisticii, inclusiv o creștere a capacității de transport și a capacității de transport feroviar transsiberiene, a porturilor și a terminalelor terestre și asigurarea unui număr suficient de material rulant și containere.

Căile Ferate Ruse și TSIOAJ vor face, de asemenea, eforturi pentru a stabili comunicații directe regulate între porturile din Japonia și Orientul Îndepărtat al Rusiei. În plus, părțile se vor strădui să îmbunătățească procesele de transport, inclusiv optimizarea procedurilor de procesare a încărcăturilor containerizate la interfața maritimă-port-feroviar, pentru a reduce timpul de livrare și pentru a asigura serviciul neîntrerupt al traficului de containere pe legătura Japonia-Rusia-Europa.

Pentru a reduce costurile de transport și a stabili costul competitiv al serviciilor de transport de containere între Japonia-Rusia-Europa, se presupune că trenurile de containere vor funcționa la niveluri optime, inclusiv cu încărcături complete, și că traficul de marfă în sens invers față de Europa în Japonia fi atras.

În vederea reducerii timpilor de livrare, Căile Ferate Ruse și TSIOAJ vor lucra la un sistem de schimb de informații, inclusiv schimbul electronic de date și informații electronice preliminare cu privire la trecerile de frontieră, pentru a obține o vămuire accelerată. Părțile vor explora, de asemenea, posibilitatea creării unui sistem integrat de urmărire a încărcăturii containerizate pe întreaga rută de tranzit, inclusiv pe căile rutiere și porturile rusești și porturile din Japonia, precum și posibilitatea utilizării mijloacelor electronice pentru protejarea mărfurilor cu funcții de monitorizare a locației.Foto: Russian Railways

820 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *