Rusia își extinde calea ferată cu ecartament larg și construiește un terminal logistic în Turcia

Rusia își extinde calea ferată cu ecartament larg și construiește un terminal logistic în Turcia

Șefii companiilor feroviare din Rusia, Turcia și Azerbaidjan au semnat un memorandum trilateral privind cooperarea pentru dezvoltarea transportului feroviar. Documentul a fost semnat în capitala turcă Ankara, la 6 mai 2019, de către CEO și președinte al Consiliului Căilor Ferate Ruse, Oleg Belozerov, directorul general al Căilor Ferate de Stat din Turcia, Uigun Ali Iskhan, și președintele Căilor Ferate din Azerbaidjan, Cavid Gurbanov.

Memorandumul prevede acțiuni comune pentru asigurarea traficului feroviar regulat de-a lungul rutei Baku-Tbilisi-Kars, incluzând stabilirea unor tarife viabile din punct de vedere comercial și atragerea unei noi baze de mărfuri.

Pentru a atinge aceste obiective, părțile vor lua în considerare posibilitatea implementării unui proiect de construire a unei linii de cale ferată secundară utilizând o linie de ecartament de 1520 mm de-a lungul secțiunii 76 km Akhalkalaki (Georgia) – Kars din Turcia și a unui centru terminal și logistic în Kars.

Rusia a spus că, în prezent, 6 milioane de tone de marfă pe an sunt deja expediate direct între Rusia și Turcia, cu încă 20 de milioane de tone care utilizează diferite tipuri de transport, inclusiv pe calea ferată.

În același timp mărfurile din calea ferată transsiberiană care sunt expediate din Republica Coreea, China și alte țări din regiunea Asia-Pacific vor fi transportate de-a lungul coastei Baku-Tbilisi – Coridorul Kars.

De asemenea, în viitorul apropiat dezvoltarea viitoare a coridorului Baku-Tbilisi-Kars va crea premisele pentru organizarea periodică a traficului regulat de containere și va include Turcia în sistemul coridoarelor de transport eurasiatice. Noul transport de marfă va fi livrat de-a lungul liniei și vor apărea noi oportunități de dezvoltare a logisticii internaționale.


Foto: RZD

3.716 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *