Rusia a echipat 630 de locomotive cu un sistem ce poate cupla virtual două trenuri

Rusia a echipat 630 de locomotive cu un sistem ce poate cupla virtual două trenuri

La sfârșitul lunii decembrie 2021, numărul de locomotive electrice de marfă „Ermak” din clasa 3ES5K de la Căile Ferate Ruse, echipate cu un sistem de pilot automat cu cuplare virtuală, a ajuns la 630, anunță compania producătoare a sistemului, TMH International.

Din ianuarie 2021, fiecare locomotivă nouă Clasa 3ES5K are un sistem de pilot automat. Pe parcursul a 12 luni, TMH a produs 136 de astfel de locomotive. Alte aproape 500 au fost echipate cu aceste sisteme în cadrul procedurilor de service și reparații capitale.

Cuplarea virtuală permite funcționarea sincronizată a două trenuri, menținând în același timp o distanță de siguranță de 2 – 3 kilometri între ele (de obicei este de 4 – 5 km) și controlând ambele trenuri de la o locomotivă. Aparatele utilizează un canal radio digital pentru schimbul de informații de operare. Sistemul poate funcționa fără semnale suplimentare de circulație. Permite reducerea intervalului dintre trenuri pe o linie feroviară de până la 2 ori – de la 10 la 5 minute – și astfel permite mai mult trafic într-un anumit timp.

„Ermaks” dispune de un sistem de control și diagnosticare cu microprocesor. Comparativ cu generațiile anterioare, aceste locomotive vin cu caracteristici tehnice și economice semnificativ mai bune. Cabinele lor modulare pentru mecanici respectă toate normele moderne sanitare, ergonomice și de siguranță, oferind în același timp un mediu de lucru confortabil pentru echipaj. De la sfârșitul anului 2018, aceste locomotive au un control al tracțiunii pe două axe, ceea ce le face capabile să transporte trenuri de marfă de 7100 de tone pe magistralele feroviare din estul Căilor Ferate Ruse.

Clasa 3ES5K a fost proiectată pentru condițiile climatice dure ale căilor ferate din Siberia de Est, Orientul Îndepărtat și Baikal. Pe lângă Căile Ferate Ruse, astfel de locomotive sunt operate de Căile Ferate Uzbekistan și de operatorul privat NefteTransService.

Locomotivele cu curent alternativ cu 3 secțiuni și 12 axe pentru transport de marfă din clasa 3ES5K „Ermak” sunt produse din 2006. În 2021, un număr total din această serie a ajuns la 1282. De asemenea, au o versiune cu 2 secțiuni (Clasa 2ES5K) și o versiune cu 4 secțiuni. versiunea secțiune (Clasa 4ES5K), care utilizează și sisteme de pilot automat din 2021. Sunt disponibile și versiuni cu o singură secțiune (Clasa E5K).

Foto&info: TMH International321 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *