Rusia distruge infrastructura de tramvai din Harkov în disperarea de a face cât mai multe pagube în Ucraina

Încă de la începutul bombardamentelor rusiei în Ucraina, jurnaliștii locali au publicat imagini cu distrugerile majore provocate de bombardamentele rusiei care nu vizează doar zone militare, distrugând întregi zone și infrastructuri rezidențiale, pentru a ucide inclusiv civili și a bloca mobilitatea și economia țării. În Harkov au avut loc mai multe bombardamente în zona depoului de tramvaie din Saltovskoye, fiind distruse o parte din tramvaie, inclusiv modele KT4D aduse second hand din Germania, Tatra și variante modernizate chiar în uzina de tramvaie din depoul Saltovskoye, realizate din vechile tramvaie Tatra. Tramvaiele circulau pe un total de 23 de trasee.
Rețeaua de tramvai din Harkov are peste 230 km și este pusă în funcțiune în anul 1906, fiind pe ecartament sovietic de 1524 mm. Rețeaua fiind în mare parte veche, după anul 2018 fiind lansate mai multe proiecte de reabilitare și modernizare. Finalul anului 2021 a adus în sfârșit un plan concret de modernizare, primăria din Harkov semnând un protocol cu Stadler CIS AG pentru colaorarea în vederea realizării unui proiect de construcție de noi tramvaie chiar în Harkov, cu o estimare de fonduri de 150 milioane euro și proiectul de construcție a două hale pentru construcția de tramvaie în Harkov. Proiectul urma să creeze și 4000 de noi locuri de muncă. Din pacate odată cu atacurile rusiei, toate proiectele sunt blocate pentru o perioadă nedeterminată și probabil vor trece mai mulți ani până când infrastructura urbană va putea fi repusă complet în funcțiune.

Prezentăm mai multe imagini publicate de agenții de presă și fotografi care suprind distrugerile în zona tramvaielor din Harkov.

Photo (c) – NEXTA – UNIAN (Andrey Marienko), Transphoto, Andrej Ševa și alții3.061 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *