Rusia îndeamnă companiile feroviare care operează în spațiul de 1520mm să crească viteza și calitatea serviciului de călători pentru creșterea volumului de trafic

Rusia îndeamnă companiile feroviare care operează în spațiul de 1520mm să crească viteza și calitatea serviciului de călători pentru creșterea volumului de trafic

Traficul internațional de călători pe căile ferate din Comunitatea Statelor Independente (CSI) s-a ridicat la 18,6 milioane de persoane în 2018. Numărul pasagerilor a crescut astfel cu 0,7% în 2018 față de anul precedent, a declarat Oleg Belozerov, Chief Executive Officer și Președinte al Consiliului din Căile Ferate Ruse. Aceasta a fost prima creștere în ultimii ani. Belozerov s-a adresat celei de-a 70-a reuniuni a Consiliului pentru transportul feroviar al statelor membre ale Commonwealth-ului, care se desfășoară în prezent la Helsinki.

Șeful Căilor Ferate Ruse a remarcat că, în ultimii șapte ani, traficul internațional de călători în rețeaua feroviară a țărilor CSI a scăzut mai mult de trei ori, însă în 2017-2018 numărul călătorilor s-a stabilizat. Acesta a subliniat că reducerea timpului de parcurs al trenurilor de pasageri pe trasee, inclusiv prin accelerarea și optimizarea procedurilor de control la punctele de trecere a frontierei, precum și satisfacerea cerințelor sporite pentru confort, au fost cele mai importante sarcini cu care se confruntă căile ferate care operează în gabaritul de 1520 mm.

CEO-ul Companiei a remarcat, de asemenea, că punerea în aplicare a calendarului trenurilor de călători în anul curent s-a îmbunătățit față de aceeași perioadă din 2017. De exemplu, timpul trenurilor internaționale de călători care trebuiau să se oprească la frontiere a scăzut cu peste 30 de minute.

„Aș solicita administrațiilor feroviare să ia măsuri tehnologice pentru a consolida controlul calității instruirii pentru trenurile internaționale, precum și pentru a îmbunătăți executarea instrucțiunilor oficiale și a regulilor de transport de către echipele de trenuri”, a declarat Oleg Belozerov.

La reuniune s-a constatat că, în conformitate cu actualul calendar, care a fost introdus în decembrie 2018, numărul trenurilor internaționale a crescut pentru prima dată din 2007, cu 116 de perechi acum în serviciu.

În cadrul elaborării calendarului pentru 2019-2020, care va intra în vigoare la 8 decembrie 2019, se preconizează majorarea numărului la 119 perechi. Acest lucru a devenit posibil datorită acțiunilor coordonate ale administrațiilor feroviare de a îmbunătăți eficiența transportului și de a găsi soluții reciproc avantajoase pentru a obține rezultate financiare pozitive.Foto: RZD

713 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *