Un robot pentru decuplarea vagoanelor de cale ferată va fi creat la Moscova

Un robot pentru decuplarea vagoanelor de cale ferată va fi creat la Moscova

Robotul este destinat să înlocuiască oamenii în această muncă grea și potențial periculoasă, anunță municipalitatea din Moscova. Acest proiect al unui producător de roboți industriali a câștigat programul de accelerare al companiei ruse de Căi Ferate (RZhD) și a primit 500 de mii de ruble.

Compania va crea o prindere unică pentru manipulatorul robot pentru a decupla vagoanele de cale ferată. Complexul robotic va fi echipat cu viziune artificială, inclusiv o cameră și un computer de bord. Tehnologia va oferi automatizarea completă a decuplării vagoanelor de cale ferată pentru a înlocui oamenii în această muncă grea și potențial periculoasă.

„Încercăm să găsim startup-uri care să ofere cele mai bune soluții inovatoare și să eliminăm legăturile slabe din fluxurile de proces. Compania a propus mai degrabă o soluție interesantă pentru dezvoltarea și fabricarea sistemelor robotizate pentru decuplarea vagoanelor de cale ferată care vizează automatizarea procesului efectuat anterior de oameni”, a explicat Roman Koshelev, șeful acceleratorului corporativ RZhD JSC.

Proiectul este planificat să fie implementat în doi ani. Prima etapă va consta în lucrări de cercetare: studierea instalațiilor, formularea cerințelor tehnice, asigurarea arhitecturii și proiectării complexului robotizat. Va dura aproximativ un an. Apoi compania va efectua lucrări de proiectare și dezvoltare, va realiza prototipuri ale echipamentelor inovatoare, le va testa și configura. În plus, specialiștii vor elabora reglementări pentru funcționarea și întreținerea complexului robotizat și vor instrui personalul.

Compania producătoare a acumulat deja o experiență vastă în automatizarea operațiunilor industriale ciclice de rutină. Utilizarea manipulatoarelor robotizate în industrie oferă angajaților posibilitatea de a rezolva sarcini mai creative și orientate spre detalii.

Foto&info: The official portal of the Moscow Mayor and Moscow Government393 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *