Alstom Coradia iLint
Transport

RMV achiziționează cel mai mare lot de rame cu hidrogen Alstom Coradia iLint

O filială a RMV a atribuit o licitație pentru 27 de trenuri cu celule de combustibil. În prezent, câștigătorul a fost stabilit: producătorul francez Alstom va livra vehiculele de tip Coradia iLint pentru schimbarea mersului de tren din 2022. Pe lângă trenuri, comanda include și furnizarea de hidrogen, întreținerea și furnizarea de capacități de rezervă pentru următorii 25 de ani. Alstom oferă hidrogen în colaborare cu Infraserv GmbH & Co. Höchst KG, stația de distribuție fiind amplasată în incinta parcului industrial Höchst.

Noile trenuri cu hidrogen vor înlocui trenurile existente cu motor diesel pe următoarele linii: RB11 (Frankfurt-Höchst – Bad Soden), RB12 (Frankfurt – Königstein), RB15 (Frankfurt – Bad Homburg – Brandoberndorf) și RB16 (Friedrichsdorf – Friedberg ). Valoarea totală a comenzii se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro.

Coradia iLint este primul tren de pasageri alimentat de o celulă de combustibil pe bază de hidrogen, care produce energie electrică pentru tracțiune. Trenurile sunt la fel de silențioase ca un tren suburban și sunt fără emisii la nivel local deoarece ele emit aburi și apă lichidă în mediul înconjurător.

În plus, acest tip de vehicul se caracterizează prin câteva inovații: conversia energiei curate, stocarea flexibilă a energiei în baterii, precum și gestionarea inteligentă a puterii de tracțiune și a energiei disponibile, combinate cu sistemele adecvate de asistență pentru șoferi. Dezvoltat special pentru utilizarea pe liniile neelectrice, modelul Coradia iLint permite funcționarea curată și durabilă a trenurilor, menținând în același timp o performanță ridicată și o utilizare economică pentru clienții săi.

Primele două trenuri cu hidrogen din lume sunt deja în serviciul regulat de pasageri în rețeaua Elbe-Weser din Saxonia Inferioară din septembrie 2018. Autoritatea locală de transport din Landul Saxonia Inferioară (LNVG) va opera pe această linie 14 trenuri Coradia iLint din 2021 RMV este, prin urmare, cel de-al doilea operator care adoptă tehnologia hidrogen fără emisii de gaze.

Toate cele 27 de trenuri noi cu hidrogen vor fi echipate cu sisteme complete de informare a pasagerilor, cum ar fi monitoare cu informații în timp real. Mai mult, vor fi asigurate spațiu pentru biciclete, scaune cu rotile și carucioare și vor oferi accesul WiFi gratuit pentru călători. Noile trenuri vor asigura 160 de locuri, astfel încât capacitatea liniilor din subnetwork-ul Taunus va fi majorată cu până la 40%.Foto: mobilitate.eu

146 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *