Stațiile de autobuz din Riga primesc tabele electronice de informare

Stațiile de autobuz din Riga primesc tabele electronice de informare

Compania municipală de transport public din capitala Letoniei, „Rīgas satiksme”, a început instalarea de tabele electronice în stațiile de autobuze din Riga. Tabelele electronice sunt instalate la stațiile de autobuz din capitala letonă, după o întârziere destul de lungă, de aproximativ 5 ani, după evaluarea inițială a implementării.

În urmă cu aproximativ 5 ani, municipalitatea din Riga a declarat că la stațiile de autobuz vor fi înființate ghișee electronice care oferă informații actualizate despre autobuze care sosesc. Un an mai târziu, însă, reprezentanții „Rīgas satiksme” au declarat că o astfel de inițiativă ar necesita o planificare foarte solidă și lungă. În schimb, compania municipală a decis să plaseze plăci de plastic cu intervale estimate de sosire. Această soluție a fost foarte criticată de locuitorii care au pretins că este o abordare depășită și absurd de costisitoare pentru rezolvarea problemei. Înființarea unei astfel de mese și a iluminatului său însoțitor ar costa municipalitatea 4.300 de euro pe stop pentru un total de 8,6 milioane de euro, dacă ar acoperi întregul sistem de transport.

La câteva luni după reacția masivă, „Rīgas satiksme”, a stabilit, în cele din urmă, primele tabele electrice corespunzătoare în 15 dintre cele mai importante puncte de legătură din capitala Letoniei.


Foto: Pixabay

147 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *