Ricardo va moderniza instalația de testare a dinamicii boghiului de la Universitatea din Huddersfield

Ricardo va moderniza instalația de testare a dinamicii boghiului de la Universitatea din Huddersfield

Ricardo va moderniza instalația de testare a dinamicii boghiului de la Universitatea din Huddersfield

HAROLD este o platformă de testare de contact, aderență și frânare la scară largă instalată în cadrul Institutului de Cercetare Feroviară (IRR) al Universității din Huddersfield. Inițial dat în funcțiune în 2015, ca unica platformă de dimensiuni mari din Marea Britanie, dispune de un drum rulant motorizat care poate conduce un set de roți ale unui boghiu de remorcă cu ecartament standard la viteze de până la 200 km/h, exercitând forțe reale prin intermediul sistemului său de acționare hidraulic.

A fost folosit pentru a sprijini programe de cercetare, de la proiectarea profilului roților și șinei până la oboseala materialului, analiza zgomotului și vibrațiilor, optimizarea aderenței și a frânării.

În urma acordării de fonduri de capital de 1 milion de lire sterline de la Rețeaua de cercetare și inovare feroviară din Regatul Unit, Universitatea a încercat să modernizeze instalația HAROLD cu funcționalități suplimentare pentru a permite echipelor de cercetare să dezvolte algoritmi de amestecare a frânelor (pentru a se asigura că frecarea și frânarea dinamică sunt coordonate) și să investigheze fluxul de energie prin simulări realiste de călătorie cu vehicule electrice.

Ricardo a fost desemnat să ajute la livrarea modernizării, care se bazează pe integrarea unui nou sistem de control și a unui boghiu cu motor trifazat în platformă, cu o nouă acționare a motorului integrată cu cea a drumului rulant pentru a circula energia în jurul platformei. Va fi integrată și o unitate de protecție împotriva alunecării roților disponibilă în comerț.

Se așteaptă să fie operațional până în vara anului 2022, astfel „HAROLD 2.0” va permite cercetătorilor să dezvolte algoritmi de amestecare a frânelor, să efectueze teste Hardware-in-the-Loop și să investigheze aderența, fluxul de energie și dinamica vehiculului într-o serie de simulări realiste de călătorie.

Instalația îmbunătățită se va alătura altor investiții recente în cercetarea feroviară ale Universității, cum ar fi o instalație de testare a pantografului de mare viteză și un simulator de confort/mișcare pentru pasageri.

Ricardo este o companie globală de inginerie strategică și consultanță de mediu, specializată în sectoarele transporturilor, energiei și resurselor limitate. Obiectul de activitate se extinde într-o gamă largă de sectoare de piață – inclusiv autoturisme, vehicule comerciale, feroviar, apărare, sport cu motor, energie și mediu, care deține o listă de clienți care include operatori de transport, producători, companii energetice, instituții financiare și guvern. agentii.

Foto&info: Ricardo707 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *