RHB Elveția lansează trenurile separabile Stadler Capricorn

RHB Elveția lansează trenurile separable Stadler Capricorn

RHB Elveția lansează trenurile separable Stadler Capricorn

Compania feroviara elvetiana Rhaetian (RhB) și Stadler lansat noul tren „Capricorn” pentru cel mai mare canton din Elveția, în compania a aproximativ 120 de persoane din mediul de afaceri și politică.

Unitatea EMU a fost prezentată publicului pentru prima dată. Aceste trenuri pot fi operate ca separable multiple, ceea ce nu a fost posibil niciodată înainte în Graubünden. Acest lucru va permite cicluri de circulatie de jumătate de ora pe rute cu o singură linie care urmează să fie finalizate, fără a fi necesare extensii de linii costisitoare sau circulația cu autocare pentru a înlocui trenurile. Stadler construiește un total de 36 de trenuri cu patru vagoane pentru RhB. Este cea mai mare achiziție de material rulant nou în istoria companiei RHB.

Posibilitatea de a opera noul tren ca unități multiple separabile este ceea ce îl diferențiază. Diferitele părți ale trenuli pot fi împărțite în secțiuni în tranzit. Cele două trenuri parțiale continuă apoi spre destinații diferite. Când revin înapoi în direcția opusă, cele două părți sunt cuplate din nou pentru a continua călătoria. Acest lucru va permite ciclului de jumătate de oră pe linia unică între Landquart și Klosters să fie operat fără extensii de linie costisitoare. EMU “Capricorn” sunt echipate cu cuplaj automat pentru a asigura buna funcționare a unităților multiple separabile.

Trenurile cu patru vagoane au scaune confortabile pentru 164 pasageri, dintre care 35 în clasa întâi. Prizele de curent sunt disponibile pentru călători în toate compartimentele. Sistemul modern de informații despre pasageri păstrează pasagerii informati despre călătoria lor. Faptul că ferestrele pot fi deschise în toate compartimentele noului «Capricorn», ca în majoritatea trenurilor Rhb, va spori și mai mult experiența călătoriei prin Graubünden.
Mulțumită compartimentelor multifuncționale mari, „Capricorn” oferă de asemenea spațiu suficient pentru biciclete, schiuri și altele echipamente sportive, precum și cărucioare și bagaje. Trenurile rulează cu o viteză maximă de operare de 120 kilometri pe oră și sunt destinate, de asemenea, oamenilor cu mobilitate redusă. Trei dintre cele patru vagoane au acces la podea coborata. Trenurile includ o toaletă pentru persoane cu handicap, spații pentru scaune cu rotile și semne tactile pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Un sistem de stingere a incendiilor asigură o călătorie sigură.Foto&info: RHB

895 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *