Reportaj – Pasajul Doamna Ghica așteapta tablierul metalic care permite și realizarea tramvaiului

Reportaj – Structura pasajului Doamna Ghica așteapta tablierul metalic care permite și realizarea tramvaiului

Mobilitate.eu urmărește activ proiectele de infrastructură din București, începând cu etapa actuală fiind inclus pe listă și șantierul pasajului de la Doamna Ghica. Zilele acestea a fost atribuit contractul pentru realizarea structurii metalice, în timp ce rampele pasajului și pilele de susținere a structurii metalice au fost finalizate, construcția fiind blocată de întârzierea licitației pentru structura metalică, practic ultima procedură complexă înainte de finalizare.

De asemenea, încă de la demararea lucrărilor au existat întrebări legate de implementarea liniei de tramvai pe pasaj, linie de tramvai prevăzută prin PMUD, pentru ruta Pipera – Pantelimon. Conform documentației care a stat la baza atribuirii contractului pentru structura metalică a pasajului, se poate realiza linia de tramvai ulterior, în zona centrală a pasajului, rămânând câte o bandă auto pe sens. Rămâne de văzut dacă această linie va fi și realizată în cadrul unui proiect mai amplu, în viitorul apropiat.

Reportaj – Structura pasajului Doamna Ghica așteapta tablierul metalic care permite și realizarea tramvaiului

Astfel, o serie de imagini cu cele două rampe, cea dinspre Lacul Tei finalizată aproape total, iar cea dinspre Pantelimon așteptând straturile necesare pentru asfaltare, cele două pile de susținere a structurii metalice din lateralele șoselei Colentina finalizate și lucrări la rețelele edilitare. De asemenea o parte din bazele eșafodajelor (structuri temporare de sprijin pentru montarea structurii metalice) au fost realizate asteptând de asemenea eșafodajele care vor fi aduse la realizarea structurii.


Foto: mobilitate.eu

2.225 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *