Reportaj – Cum arată linia tramvaiului 5 în ziua începerii lucrărilor de modernizare ce vor dura 12 luni

După ani de proiectare, licitații și pregătire a lucrărilor, din 19 februarie au demarat lucrările de modernizare a liniei tramvaiului 5, între Pod Băneasa și Șoseaua Ștefan cel Mare. Lucrările vizează bulevardul Barbu Văcărescu și strada Alexandru Șerbănescu, ambele având o lungime de 4,3 km cale dublă. În urmă cu 10 ani, lucrările de modernizare pe linia 5 au vizat strada Tunari și Bulevardul Aerogării, cu pasajul Băneasa, anul 2023 aducând și finalizarea terminalului de la Aeroport Băneasa.

Acum, lucrările executate de Mari Vila, compania care a realizat și prima linie de metrou ușor din România, 41, și care în prezent realizează lucrările de modernizare a liniei 41 pe Pasaj Grant, vor dura 12 luni și vizează modernizarea totală a căii de rulare, a rețelei de contact și substației de tracțiune Nordului, pentru a obține un tronson total nou de linie de tramvai, unde în viitor vor putea circula și tramvaie noi.

Constructiv soluția tehnică este de șină cu canal înglobată în sistemul rutier, toata calea de rulare urmând să fie delimitată cu garduri și balize de plastic la punerea în funcțiune. Configurația rețelei de contact nu va fi schimbată, pe aproape tot traseul poziția stâlpilor ramânând pe axul central al bulevardului, la fel și sistemul de iluminat. Stațiile vor avea lungimea standard de 52 de metri și vor fi accesibilizate pentru toate tipurile de călători. Odată cu realizarea acestor lucrări, va fi reabilitat și sistemul rutier pe cele două artere.

Mobilitate.eu a mers pe tot traseul ce a intrat in modernizare pentru a prezenta situatia actuala, urmand ca santierul sa fie monitorizat constant. Imagini si discutii puteti vedea pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, în secțiunea dedicată monitorizării proiectelor de infrastructură.

Foto: mobilitate.eu1.545 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *