Renfe Spania a aprobat achiziția a 105 trenuri noi electrice și hibride

Renfe Spania a aprobat achiziția a 105 trenuri noi electrice și hibride

Consiliul de Administrație al Renfe a aprobat licitația pentru achiziționarea a până la 105 de trenuri pentru distanțe medii (43 comandă fermă cu 62 opționale) destinate serviciilor din cadrul contractului de obligații de serviciu public de transport cu suma de 750,878 milioane de euro. Trenurile care vor fi achiziționate vor fi electrice și hibride. Acesta din urmă va avea generatoare electrice pentru căile neelectrice și proiectate cu soluții care respectă mediul.

În total, întreținerea completă a trenurilor achiziționate pe parcursul a 15 ani, echipamentele și depoul echipat necesar pentru o astfel de întreținere, precum și opțiunile suplimentare de livrare și de întreținere, se ridică la 1,322 miliarde de euro. Întreținerea va fi efectuată printr-o companie mixtă cu Renfe Fabricacion y Mantenimiento.

Obiectivul principal al licitației este reînnoirea parcului de material rulant, deoarece aproape 50% din parcul actual a ajuns la sfârșitul duratei de viață utilă sau va face acest lucru în următorii ani. În cele din urmă, trenurile vor fi adaptate la schimbările din infrastructura care sunt în derulare în întreaga rețea, înlocuind trenurile diesel cu cele electrice sau cu cele hibride. Acestea din urmă vor acoperi perioadele de tranziție până când liniile vor fi electrificate, precum și vor circula prin secțiuni electrificate și neelectrificate.Foto&info: Renfe

1.593 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *