Renfe începe evoluția către mobility as a service

RENFE Spania a aprobat achiziția a 38 de trenuri regionale hibride

Deoarece feroviarul de mare viteză a ajuns în Spania în 1992 cu linia Madrid-Sevilla, operatorul feroviar de stat din Spania, Renfe, a câștigat experiența pentru a deveni unul dintre cei mai avansați operatori feroviari din lume. Acum, Renfe dorește să evolueze de la a fi un operator feroviar la un operator de mobilitate integral, să-și reorienteze viitorul model de afaceri și să acorde o atenție deosebită transformării digitale.

Noua strategie a lui Renfe își propune să depășească timpul petrecut de utilizator în tren. Operatorul feroviar de stat din Spania intenționează să se îndrepte către un model denumit mobility as a service (MaaS), iar în acest scop, numele „Renfe as a Service” (RaaS) a fost înregistrat oficial.

Obiectivul este integrarea biletelor de tren cu opțiunile de ultimă oră disponibile în cele mai mari zone metropolitane, cum ar fi serviciile de parcare pentru mașini, scutere și biciclete, transportul public local și permite utilizatorilor să călătorească cu un singur bilet care va fi disponibil un smartphone. În 2020, primele obiective ar trebui să devină o realitate în Spania, cu potențialul de a se extinde în străinătate.

Mai exact, compania a încheiat acorduri cu Cabify, platforma de taxi FreeNow și serviciile de transport cu autobuzul din Madrid și Barcelona. În dezvoltarea proiectului, Renfe se bazează pe sprijinul lui Iomob, un startup care participă la acceleratorul de afaceri Trenlab, tehnologie bazată pe tehnologia Renfe. Utilizatorii vor putea contracta diferite servicii pe platforma Renfe, care le vor permite să configureze călătorii cu diverse servicii.

Pentru a dezvolta toate acestea, la sfârșitul anului, Renfe va prezenta un plan strategic pentru următorii cinci ani pentru consolidarea companiei. Planul strategic este, de asemenea, asociat cu o reînnoire a forței de muncă și includerea tinerilor talente digitale care reduc efectiv vârsta medie a angajaților.


Foto: Renfe

510 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *