Renault EZ-GO este primul vehicul robot din lume conceput pentru mobilitatea urbană de tip carsharing

Renault EZ-GO este primul vehicul robot din lume conceput pentru mobilitatea urbană de tip carsharing

Renault EZ-GO este primul concept vehicul-robot, electric şi autonom, de tip carsharing, care permite utilizatorilor să se deplaseze dintr-o locație precisă, o stație sau dintr-un punct localizat prin aplicație. Potrivit Renault, crearea unor astfel de servicii, legate de infrastructurile urbane, de analizele de date sau asocierea cu senzori inteligenți, vor juca un rol-cheie în succesul soluțiilor de mobilitate şi al orașelor inteligente de mâine. EZ-GO este atât un serviciu, cât și un vehicul-robot conceput pentru a fi utilizat atât de companii, cât și de persoane private. Aceasta reprezintă o alternativă pentru autoturisme și transport public, cum ar fi metroul sau autobuzul.

„Serviciile de mobilitate la cerere și de tip carsharingreprezintă o oportunitate importantă pentru Renault, în special în zona urbană. Multe orașe au o populație îmbătrânită sau foarte tânără şi sunt în căutarea unor noi soluții de mobilitate”, declară Thierry Bolloré, Director General Adjunct al Grupului Renault. „Am început deja să dezvoltăm acest tip de servicii. Datorită expertizei noastre în domeniul vehiculelor private și vehiculelor utilitare ușoare, credem că Groupe Renault este bine poziționat pentru a investi în piață de mobilitate electrică, autonomă și conectată. Noul nostru concept de mașină oferă o privire asupra viitorului.”

Disponibil la cerere, prin intermediul aplicațiilor sau al stațiilor fixe răspândite în oraș, acest robot combină flexibilitatea și confortul mașinilor personale cu eficiența și siguranța transportului public, lucru care permite pasagerilor să nu își mai facă griji cu privire la drum.Renault EZ-GO este echipat cu o capacitate de conducere autonomă de nivel 4, ceea ce înseamnă că este capabil să păstreze distanța față de vehiculul din față, să rămână pe o bandă de circulație sau să o schimbe și să se întoarcă într-o intersecție. De asemenea, poate să evite în siguranță cazuri de incidente excepționale din apropiere, în mod independent sau prin conexiunea cu centrul său de control. Renault EZ-GO promovează în mod activ siguranța pasagerilor datorită vitezei maxime de 50 km/h. În plus, ușa largă frontală permite trecerea și oprirea autovehiculului în siguranță și departe de trafic, cu o lumină la sol indicând locul unde se va deschide platforma.

Tehnologia inovatoare Renault 4CONTROL cu patru roți directoare a fost, de asemenea, integrată în vehicul pentru a promova agilitatea și precizia.
Conceptul EZ-GO propune o viziune a robotului de mâine. Ambiția Grupului este de a comercializa noi soluții de mobilitate care includ carsharing, vehicule roboți și servicii de mobilitate la cerere. În acest scop, va continua să dezvolte si alte inovații prin intermediul parteneriatelor sale cu alte companii private și cu sectorul public, profitând în același timp de resursele de cercetare și dezvoltare ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Foto&info: Renault Press Romania

885 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *