Reloc Craiova este singurul ofertant al licitației pentru modernizarea a 19 locomotive de 5100 kW pentru CFR Călători

CFR Călători și Reloc Craiova au semnat contractul pentru un nou lot de până la 23 de locomotive EA ce vor fi modernizate ICOL

Pe 26 iunie s-a incheiat perioada de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru „Servicii de modernizare locomotiva electrică 5100 kW în locomotivă electrică cu motoare electrice de tracțiune asincrone şi achiziţia de servicii de mentenanţă pentru locomotivele modernizate”. Valoarea contractului este de 91,1 milioane de euro. Singurul ofertant este Reloc Craiova. Oferta urmează să fie analizată, in cazul în care va corespunde atribuirea urmând să aibă loc până la finalul anului. Pe lângă aceasta, CFR Călători mai are în derulare o licitație pentru modernizarea a încă 19 locomotive, finanțată tot prin PNRR, unde termenul pentru depunerea ofertelor este în prima parte a lunii iulie.

Cantitatea contractului sectorial de prestare ce urmeaza a se achizitiona este astfel:
– Modernizare locomotive electrice 5100 kW în locomotive electrice cu motoare electrice de tracțiune asincrone – 19 bucati;
– Mentenanța locomotive electrice modernizate cu motoare electrice de tracțiune asincrone – 47.469.600 km

În stabilirea cantitatii serviciilor de mentenanţă a locomotivelor modernizate ce urmeaza a se achizitiona, exprimata in kilometri, s-au avut in vedere urmatoarele considerente: – pentru fiecare locomotivă modernizată un parcurs mediu zilnic de 800 km/zi si o utilizare anuala de 347 zile/an, rezultand 277.600 km/an; – număr locomotive modernizate la care se efectuează servicii de mentenanţă: 19 locomotive; – durata efectuării mentenanţei la locomotivele modernizate: 9 ani pentru fiecare locomotivă, Rezultând un parcurs total estimat pentru 19 locomotive modernizate în 9 ani de 47.469.600 km.

Conform caietului de sarcini, primele două locomotive care vor fi modernizate vor avea vitezele maxime de 120 km/h și 160 km/h. Termenul de lucru pentru fiecare locomotivă intrată la modernizare este de 10 luni de la predare.

Foto: mobilitate.eu

2.870 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *