Rama cu baterii Siemens Desiro ML a primit autorizarea pentru a circula cu călători la OBB din septembrie

Rama cu baterii Siemens Desiro ML a primit autorizarea pentru a circula cu călători la OBB din septembrie

Siemens anunță că trenul Siemens Desiro ML, un prototip de ramă alimentată cu baterii, a primit omologarea și autorizarea pentru a circula cu călători în serviciul comercial al OBB din luna septembrie. Siemens și OBB au prezentat în toamna lui 2018 la Viena primul rezultat al acestui proiect-pilot inovator, prototipul modelului Desiro ML Cityjet eco. Funcționând ca un tren alimentat din baterii, Cityjet eco este o alternativă pentru liniile ferate neelectrificate, care sunt deservite acum cu trenuri de pasageri alimentate cu motorină. Acționarea bateriei poate reduce emisiile de CO2 cu până la 50% în comparație cu motorul diesel.

Siemens dezvoltă o baterie de acumulator electro-hibrid care permite trenului să-și încarce bateriile prin pantograf pe liniile ferate electrificate. Această energie este apoi disponibilă pentru alimentarea trenului pe sectoare neelectrice. De îndată ce trenul pleacă din zona electrificată, bateriile sale alimentează sistemul de tracțiune al trenului. Siemens și ÖBB vor testa acum această tehnologie într-un proiect pilot în următoarele luni și vor dezvolta sistemul la maturitatea seriei.

În cadrul proiectului comun cu Siemens, ÖBB este una dintre primele căi ferate europene care asigură un know-how valoros în acest domeniu și astfel poate să extindă în continuare calitatea serviciilor sale pentru pasageri, precum și durabilitatea flotei sale. Proiectul pilot va fi realizat cu un tren din seria Siemens Desiro ML, produse în prezent pentru ÖBB. Designul trenului îi permite să primească sarcini suplimentare pe acoperiș. Ca urmare, producția obișnuită și timpul de livrare de până la 36 de luni pentru un nou tren poate fi redus la mai puțin de jumătate.Foto: Siemens Mobility

819 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *